Mias Oas

2014-08-27
18:09:00

140827 Kaos på lotten
Ganska slut efter senaste dagarnas migrän, men när Mikael erbjöd sig att ta hand om Jasmin medan jag cyklade ut på lotten, så tog jag chansen. :)
 
Orkade inte mycket, men lackade bordet ett varv. Trots att lacken är vattenbaserad stank det så hemskt att jag var tvungen att gå ut...
Jag hade tänkt fixa Jasmins namn ovanför spjälsängen. Tidigare testade jag att skriva för hand. Vilket inte blev så bra. Nu försökte jag sudda ut blyertsskriften för att testa en annan metod som jag ska fota när jag är klar. Så här illa skriver jag för hand:
Stöket i stugan. Tro om vi hinner städa undan till helgen när vi eventuellt ska sova över sista gången för i år?
Flyttade nejlikroten härifrån...
 
...till cykelparkeringen:
Lekablocken ska användas till en mur så småningom:
Vattnade även rosen jag flyttade sist (syns bakom cykeln ovan). Rensade litegrann runt de växter jag hade flyttat. Plockade hallon åt J och björnbär åt M. Och gick med Jasmins babysitter till parkeringen till Anna och Jocke som väntar barn vilken dag som helst. Så galet spännande. Vet att det är en pojke, men lika spännande för det!!! :)

2014-08-26
22:31:00

140825 Cykelpremiär för Jasmin och rosflytt
Blev en tur till stugan igår. Blir inte så ofta nu när lillan helst bara vill krypa eller springa omkring. Cykelpremiär för Jasmin. Läskigt först, men när kameran åker fram kommer leendet fram:
 
Hon har nu blivit så stor att hon når upp till mobilen ovanför spjälsängen! Där hon för övrigt vägrar att sova eller leka själv längre stunder... Hon ska underhållas hela tiden och vill ofta vara nära i famnen! Hoppas det bara beror på tandsprickningen, senaste dagarna har framtänderna upptill kommit fram. Hon är så söt, lilla Jasmin:
Trots detta, eller tack vare att Mikael sprang runt, runt med henne, så hann jag litegrann. :)
Flyttade en rosbuske härifrån:
...till roshäcken, där den gör bättre nytta. Bytte ut den mot en buske som var mycket mindre. Fick lite rensat samtidigt. :)
Rosorna kanske jag borde klippt av för att kraften skulle gå till rotning?
En ful liten bänk från bränneshögen matchar Astilben i bakgrunden, den lilla glas-solen i rabatten och Bergenians blad som börjar rodna:
Astilblne växte explosionsartat när den fick flytta in i skuggan förra hösten. Får nästan flytta någon av plantorna!
Hit har allt småjox fått flytta tillfälligt. Man hinner som aldrig göra något klart när man har en liten bebis som pockar på uppmärksamhet hela tiden. :)
 
 
 
 
 

2014-08-23
20:53:00

140823 Decoupage och soprumsfynd...
Idag hann jag äntligen decoupagea fulbordet på lotten. Presentpapper från presenter från syrran. För snyggt för att slängas så det hamnade på detta bord. :)
Bordet hittade jag i soprummet för några år sedan. Kanterna var skavda så de slipade jag och målade.
Innan jag limmade fast pappret med tapetklister. Ska lacka ytan när det har torkat.
Gamm-ful-spegeln som fanns i stugan tänkte jag också göra decoupage på
Antingen med samma papper eller med servetter
Fick blodad tand. Och det är väl synd om servetterna bara ligger till ingen nytta? :)
Hittade en rosenkruka i sophuset. Den åkte raka vägen ut till stugan. :)
Off topic. Regnbåge över gymmet för några dagar sedan...
 

2014-08-23
20:36:00

140820 Ommöblering i Jasmins rum
Har börjat förbereda för att Jasmin ska få sova i sitt eget rum. Började med att möblera om så att spjälsängen ska få plats. Flyttade gästsängen från väggen...
...till framför fönstret. Korgstolen ställde jag bara in tillfälligt.
Det är en massa fix kvar. Bonaden på väggen ska flyttas, för den kommer hon att nå från spjälsängen, lampa med sladd är inte heller så där superbra för liten att kunna nå... Till och med katternas vattenfontän matchar färgmässigt. Orange och svart... :) 
Allt som är i bokhyllan som inte är Jasmins ska ut härifrån. Och så måste vi lösa problemet med dålig förvaring för kläder. Byrån räcker inte till för alla kläder som vi har fått. Och garderoben bakom dörren är ytterst opraktisk eftersom man måste stänga dörren till rummet för att kunna öppna garderobsdörren. Fortsättning följer... :)
 

2014-08-16
18:28:00

140814-15 Bostadens balkongrenovering
Det har varit mycket stök och bök med att tömma balkongen och sedan bära ut allt igen (är fortfarande inte klar), men golvet blev riktigt fräscht! Vi har inte lagt ut trätrallen än, för de ska komma och besikta golven snart. Alex var mycket nöjd när han äntligen fick gå ut igen:
Och ska man tänka positivt så gav det oss en chans att städa upp lite... Lecablocken står kvar i vardagsrummet. Dem ska vi ta ut till kolonilotten och hitta på något med. Tills vi har hittat lastpallar att bygga en ny soffa med, så la vi bara skivan och dynan på trätrallen, tills vidare. :) 
Rottingfåtöljerna skulle jag vílja måla vita och ta ut till kolonilotten. Problemet är bara att de inte ryms i stugan och inte tål fukt så bra. Annars skulle de kanske rymmas längs söderväggen på stugan...
Den här stolen ska jag försöka laga med fiskelina. Måste bara komma mig iväg och köpa det någon dag:
Alex och Oskar var mycket glada att få komma ut på balkongen igen!
 

2014-08-16
18:17:27

140814 Malva i skugghörnet, ryggsäck och räcke på stugan
Ett av äpplena på äppelträdet hade trillat ner. Jag var sugen på att äta upp det, men tog in det i stugan. Funderar på att koka mos och ge till Jasmin så att hon får smaka det första äpplet på sitt träd. :)
Det andra äpplet satt kvar:
 
Vi hade barnvakt så vi hann göra lite på lotten. Jag rensade upp i skugghörnet/syrenbersån. Planterade två vita malvor bakom gallret:  
Sågade av en gren som hängde ner från trädet. Den skymde grannens stege tidigare, men den var liksom inte snygg.
 
Det tog tiiiid att gräva upp lupinerna! Vilka rötter!!! Men till slut så... Tänkte dock inte på att cykelparkeringen kanske inte är den roligaste utsikten från bänken vid stugan. Jag sitter där rätt ofta under varma sommardagar, så det är ju kul med en fin utsikt... Tror ändå inte att jag vill ha något högt där, funderar på att flytta dit jättedaggkåpan att välla över den bruna kanten?
Rabatten i övrigt ska göras om. Rensade en massa växter där ifjol, vilket ledde till att rosorna trivdes och växte på sig, så att det återigen är alldeles för trångt i rabatten... (till vänster)
Mikael snickrade klart sista dörren till ryggsäcken. Den omålade längst till vänster:  
Vi får måla när vi får tid, förhoppningsvis innan vintern för virkets skull. Mikael satte även fast tvärslåarna på nybyggda räcket:
 
 

2014-08-13
23:12:00

140812-13 Klematis, badkarsfix och balkongrenovering
Lilla fröken Jasmin står upp i spjälsängen:
Ett björnbär har mognat:
Klematisen som jag trodde var död förra året lever i högsta grad:
 
Plockade bort pallkragen som stod till höger. Den var ändå bara full av hallonris. Den vänstra ska bort också men det blir en annan dag. Bara att skotta ur jorden tog rätt lång tid, och med en liten uppmärksamhetskrävande bebis har man bara 5 minuter här och där. Jag tror det kommer att bli bra med pergolan! :)
  
13 augusti
 
Bostaden håller på att renovera balkongerna. Eftersom katterna är skvättna har jag stängt in dem i ett rum. När badrummet ändå var tömt så skurade jag rent där. När jag ändå hade skurat rent och luften inte längre var full av kattsandsdamm så passade jag på att måla badkarsunderredet.
 
Ett standardbadkar. Jag plockade bort fronten för att lättare kunna dammsuga och städa bort kattsand och katthår. Började med att skura rent, sprejade sedan med målartvätt...
... täckte golvet med tidningspapper och målade underredet svart:
 
och så här ser det ut utan täckpapp. Borde städat i badrumskorgen, men det orkar jag inte... :)
Efteråt åkte vi ut till lotten, där jag målade kanten på vardagsrumsbordet och hyllan för vattendunken vita:
Bild på bordet kommer senare när jag har decoupage:at bordsskivan. Hyllan ovan ska få en spetskant för att dölja de fula bräderna. Spetsarna hittade jag för 1 krona styck på loppis...
Och så här ser det ut i lägenheten nu, när 14 kvm fullt möblerad balkong var tvungen att tömmas. Total kaos. Inte kul med en liten bebis som kryper för fullt och håller på att lära sig gå... :/
 

2014-08-10
22:36:00

140809-10 Loppisfynd Klabböle och Vännäsbyarna
Loppis på Klabböle den 9 augusti. Gjorde av med 70:-
Bäddset i retrostil för 50:-. Helt onödigt att köpa, för sängkläder har jag så det finns och blir över, men blev som lite kär. Färgerna Orange, rosa grönt passar bra i Jasmins rum:
Lite blandade stilar, men skitsamma. Jag gillar färger!
Barnstol för typ en tia!
Ett laptopbord för också typ en tia, minns inte riktigt. Ryggsäcken ingick och katten Oskar har jag sedan tidigare. :)
 
Loppis i Vännäsbyarna 10 augusti: 158:-
Återigen helt onödigt, men färgerna var så läckra! 8 stycken tabletter för 20:- 
 
En sängkappa för 15:-. Ostruken, men jag var för ivrig för att stryka innan jag provade den. Lite för stor för sängen, men det går ju att åtgärda:
 
En ny "skötväska". Den gamla har gått sönder. 10:-
 
En body till Jasmin. 10:-
 
Två brassestolar 10:-/st. Har två exakt likadana på balkongen. Dock trasiga och tills jag har tagit mig tid att laga dem, så har jag dessa. Supersköna att sitta i! 
Diverse barnböcker, 5:-/st
 
Fler barnböcker, 1:-/st
 
Barnpussel, 3:-
 
Söta små dukar till lotten. I en bortskänkeslåda! :) 
3:- för spetsarna som ska pryda en hylla på lotten:
En låda bestick fick jag gratis! Alltid bra att ha, särskilt som våra gamla bestick med plasthandtag går sönder allt eftersom...
 
Från en gratislåda: ett par mjukisbyxor & ett par shorts åt mig, en body åt lillan och en t-shirt åt Mikael (inte med på bild):
Vi gjorde också en sväng till trummisen i Mikaels band, som har flyttat till ett nytt hus. De hade hunnit med otroligt mycket sedan de fick tillgång till huset! Bland annat målat huset vitt. Skitsnyggt!
Bagarstugan:
 
Fin gammal mangel:
De har hästar också:
 

2014-08-08
22:14:00

140808 En snabb tur till lotten
I eftermiddags kom äntligen regnet! Efter veckor av torka. Vi åkte ut en snabb sväng till lotten när regnet hade upphört. Medan Mikael tog hand om lillan i stugan...
 
...så rensade jag upp allt som hängde ut i gången och hindrade barnvagnen i kurvorna:
Humlen växer som besatt i portalen. På ena sidan...
 
Fullt av humlekottar! Tänk om man kunde få sälja dem till någon som gör öl och få in en slant till alla utgifter på lotten... :)
Den otroligt "vackra" och "välplanerade" rabatten:
Hoppas få tid att skörda rödvinbären. Kanske får barnvakt imorgon! :)
Lupinerna klippte jag bort alla utblommade grenar på:
Skugghörnan/syrenbersån där jag planterade Bergenia i utkanten:  
Det blev inte så lång stund för lillan blev kinkig så vi åkte hem. Kvällsbild hemma från lägenheten:
 

2014-08-07
21:13:00

Blandat återbruk
I det här inlägget tänkte jag lägga in en massa gamla projekt från 1990 till början av 2000-talet.
 
Bordet till vänster var ett slängt på en soptipp och slitet. Målade underredet svart och satte dekorplast på skivan. Lampan är köpt på loppis. Det runda bordets underrede köpte jag på loppis för typ en femma och fick hjälp att göra en skiva som jag betsade mörkbrun och skruvade fast. Fanny är också "återbrukad". Hon och hennes bror hittades i en plastpåse på soptippen 2007, och fick sedan ett evigt hem hos oss via Djurskyddet. <3
Det här bordet är köpt på loppis, underredet målade jag svart, och skivan betsade jag mörkbrun.
 
Bord som nån slängt i sophuset + presentpapper som var för fint för att slängas efter jag hade öppnat presenterna... Blev ganska nöjd, även om ytan blev bubblig. Hoppas det lägger sig när det torkat:
 

2014-08-02
20:00:00

140702 Nytt räcke på altanen
Den gamla vita skärmen började lossna från väggen, samt var i akut behov av ommålning:
 
Mikael tog ner den för att åtgärda. Då slog det mig att vi har ju både vind- och insynsskydd iom grannens röda vägg därbakom. Och föreslog därefter att Mikael skulle snickra ett räcke bara, likadant som det befintliga. Vilket han också tyckte var en bra idé och påbörjade idag:
Visst blev det bra? Det ger också utrymme för ny möblering och bättre utnyttjande av altanen! Supernöjd! :D
 

2014-08-01
23:29:00

140729 Rådgivning Trädklippet
Den 29 juli fick jag hjälp av Katarina från Trädklippet med tips och råd om hur vi kan planera layout och rabatter. I det här inlägget kommer fler bilder om det... :)
2 augusti
Igår fick vi barnvakt så jag satte jag igång med tipsen vi fått och fortsatte idag medan Mikael bar på lillan i bärsele. Har flyttat Bergenia från jordgubbslandet
...till utkanten av syrenbersån för att få en tydligare linje runt om och lite mer substans i rabatten. Bättre bild kommer någon annan dag: 
Har även skurit in rosenhallonen samt några grenar från lönnen som petade en på ryggen när man satt i bersån:
Flyttade en gul växt som jag har glömt namnet på, till under rönnen. Bättre bilder kommer även på det...
Har plockat bort ena pallkragen i pergolan. Ska ta den andra när jag får barnvakt:
 
 

2014-08-01
22:51:00

140721-31 Bad, kolonilott och balkong
Senaste veckorna har varit så fruktansvärt varma att vi inte orkat annat än att ligga på stranden på dagarna. När mamma var här så rensade hon dock på lotten. Sedan körde vi vattenspridaren. Jordgubbslandet 21 juli:
 
Rabatten framför stugan där vallmo har frösått sig själv. :) 
Natthimmel 22 juli:
Fanny 23 juli. Lite hängig pga värmen och deprimerad för att vi inte har tid med henne. :(
Bäcksjön 25 juli:
Solcellslampor från Biltema:
36 grader i skuggan på balkongen den 26 juli...
Mikael och Jasmin på promenad vid Bäcksjön 27 juli:
"Bara" 27 grader, den 28 juli. Åkte med Fanny till Röbäck för uppvätskning, njurkoll och b-vitamin. Norska veterinären sa dock att hon inte ens varit uttorkad... Men men... bättre en gång för mycket. Hem och massa kärlek och uppmärksamhet till Fanny.
Äntligen kom regnet! Vi behövde inte åka ut till lotten för att vattna:
Den 29 juli fick jag hjälp av Trädklippet med planering av lotten, främst rabatter som jag behövde hjälp med:
Ett bord i soprummet som jag skulle vilja ta och fixa. Måla vitt, decoupage på skivan och perfekt till stugan! Till och med plats för saker under. :) Men jag vågar inte gå och hämta bordet. Grannarna tror väl jag är tokig. :)
Himmel över Ersboda 30 juli:
Försöker få Jasmin att sova i sin egen säng, efter att hon ramlat ur våran... Det går inte så bra. Hon gråter varje gång hon vaknar där... :(
31 juli. Apelsinträdet på balkongen skulle verkligen behöva beskäras!
Svalkade oss på balkongen och sjöng "Over the Rainbow". Testa själva att ta de höga tonerna när ni bär en sprattlande 10-kilos bebis. Inte lätt! :)
1 augusti. Fick barnvakt och åkte ut på lotten för att våldsjobba. :) Glömde dock att fota allt vi gjorde. Mikael tömde redskapsboden som grannen ska köpa. Jag flyttade en växt som stod mot boden. Började flytta Bergenian bredvid jordgubbslandet till utkanten av syrenbersån. De växer ändå ut i gången och är i vägen. Klippte ner rosenhallon för att bredda passagen den vägen som lottgrannen ska frakta boden på. Plockade undan, vattnade krukor, pratade med grannar och åt lunch.