Mias Oas

2012-02-27
20:54:25

Vill du göra en bra sak idag???

Hello Tony-project 

En kompis till mig har en man i sitt liv som under åren varit hennes vapendragare i stort och smått, som alltid vet när hon behöver choklad eller någon att diskutera med. Hennes partner fyller snart år och under ett års tid har hon samlat på bilder från hela världen med meddelandet: Hello Tony! Tanken är att han ska få tillgång till den hemsidan hon byggt upp med hälsningar när han fyller år.

Under det här året har hon lyckats med att få ihop hälsningar från 30 länder! Fördelat på 72 bilder! Från Australien till Grönland, från Qatar till Japan. Fatta vilken fantastisk kvinna det här är!

Så det jag vill och ber om att ni ska hjälpa till med är att ta ett kort med en bild på dig, någon annan eller ingen alls med en skylt där det står: Hello Tony! Skicka ett mail där det står var fotot är taget och maila till hellotony@email.com

Här är ett av mina bidrag till projektet/presenten:
Hello Tony-project

Bara gör det! Hjälp den här fantastiska människan att ge sin fantastiska partner en fantastisk födelsedagspresent! Låt det bli dagens goda gärning, ge er egen karma en extra liten kick! Ett litet foto och ett litet mail är en smal sak för de flesta av oss, men för henne betyder det massor!

Om ni vill läsa mer om projektet kan ni göra det här: http://hellotonyproject.blog.com/

Det mesta av texten här är taget från min kompis Linas blogg: http://blogg.vk.se/fejkatt/2012/02/24/en-annorlunda-karleksgava-608510 Tack för lånet Lina! :)

2012-02-20
12:00:00

120219-25 Gran Canaria
Anlände till Gran Canaria natten lördag-söndag. Det var min första resa själv utomlands, så jag var naturligtvis nervös för att nåt skulle gå fel. Planet blev visserligen försenat, men transferbussen till hotellet Los Salmones i Playa del Inglés gick utan problem. Tornet som jag bodde i:
Hotell Los Salmones på Gran Canaria.SÖNDAG 19 FEBRUARI 2012-Hemlösa katter :(
Första dagen åt jag frukost på hotellet. Kostade 5 EURO. Söndagen var kall och blasig, runt 15 grader. Tydligen hade det inte varit så kallt på Gran Canaria på 25 år! Inget pooläge precis. Ägnade dagen åt att promenera, shoppa mat, göra mig hemmastadd pa hotellet och omgivningarna.

Hemlösa, utmärglade katter råder det ingen brist på. De står inte högt i anseende hos kanarieborna och blir ofta sparkade och slagna. :(

Kissen spanar efter råtta eller något annat att äta:
Svart-grå/vit katt på Gran Canaria

Den här snyggingen träffade jag på baksidan av hotellet. Han hade jättefin teckning:
Röd-vit katt på Gran Canaria

Röd-vit katt på Gran Canaria Röd-vit katt på Gran Canaria

Tog en promenad ner till stranden ocksa. Blåste som tusan.
Playa del Inglés Playa del Inglés

Jag valde bort All inclusive och halvpension för att handla mat själv och tillaga på hotellrummet. Blev väl varken särskilt näringsrikt eller gott, men det höll mig på benen i alla fall :):
 Middag: pasta med grönsaker
Till lunch tråkig soppakopp med macka och grönsaker:
Lunchmat på Gran Canaria

Sen var det dags att lägga sig. Sängen var stenhård. Som de alltid verkar vara på Gran Canaria. Jag tog dynan från soffan och la i sängen. Då slapp jag frysa också. Det var ruskigt kallt på nätterna. 
Hård säng på Gran Canaria. Löstes med... att låna dynan från soffan och lägga i sängen

Utgifter under dagen:
Frukostbuffé: 5
Nyckel till förvaringsbox på hotellrummet: 12
Mat från affären: 15.22
Surfade: 3
Glass: 3
Middagsmat från affären: 8,85
Summa: 53,18 EUROMÅNDAG 20 FEBRUARI

Måndagen var också kall. Det blåste så mycket nere vid poolen att jag valde att ligga på balkongen och sola och läsa. Funkade bra att använda soffdynan till balkongen också. :)
Tog ut soffdynan till balkongen också.

Gick runt i området och köpte en rosa huvjacka till mig och en grön till sambon. På kvällen åt jag middag på hotellets restaurang. Buffén kostade 10 Euro och  var helt okej.
Middag på hotell Los Salmones Middag på hotell Los Salmones

Utgifter under dagen:
Huvjacka åt mig: 20
Huvjacka åt Mikael: 12.49
Glass: 2
Surf på hotellet: 4
Vatten: 0,8 
Middag på hotellet: 10
Skissblock: 1.2
Summa: 50.49


TISDAG 21 FEBRUARI-Playa de Amadores

Tisdagen bjöd på lite varmare väder med mindre blåst. Tog bussen till Playa de Amadores som ligger strax norr om Puerto Rico. Resan tog 1 timme och 15 min eftersom bussen slingrade sig ner till Las Palomas först. 
Playa de Amadores

Den vita sanden är skeppad dit. Det turkosblå vattnet är jättevackert! Hit kommer jag definitivt att åka igen!
Playa de Amadores Playa de Amadores

På båda sidorna om viken gick långa soldäck med massor av stolar där man kunde lägga sig och bara spana ut över havet. Lovely! :)
Playa de Amadores Playa de Amadores

Klipporna med gångväg från Puerto Rico. Tog en pizza på en av restaurangerna längs stranden. Jättegod!
Playa de Amadores Pizza på Playa de Amadores

Här skulle jag gott kunna tänka mig att bo nästa gång... :)
Playa de Amadores. Hotell inbyggda i klippan.

På bussen hem satte sig en galen holländska i 70-årsåldern bredvid mig på bussen. Hon var rynkig i hela ansiktet, hade silikonbröst och ganska liten bikini, satt och sjöng, nynnade och pratade för sig själv på holländska, hängde över mig för att filma utsikten... Jag satt stilla och höll väskan krampaktigt i knät och hoppades att hon skulle hoppa av bussen. Inte då. Hon gick av på samma hållplats som mig i Playa del Inglés.

På kvällen blev det några San Miguel i baren. Behövde det för att lugna nerverna efter mötet i bussen... I baren träffade jag ett trevligt engelskt par som jag hängde med två kvällar.

Utgifter under dagen
Peeling: 5
Buss t/r Almadores: 6.20
Omklädesrum på stranden: 1
Pizza+Cola: 16
3 öl: 5.10
Summa: 33.3


 
ONSDAG 22 FEBRUARI

Hade märkligt ont i hårrötterna på morgonen... Försov mig för gratis tripp på havet med Charlotte (min nyfunna engelska kompis). :(

Låg vid poolen och huttrade men gav upp och gick på några shoppingcenter och handlade souvenirer åt vänner istället. Kolla doftoljan i mitten: :)
Cannabis

Pizza i baren. Mitt och Charlottes bidrag till "The Hello Tony-Project".
Bakispizza i baren på hotell Los Salmones Jag och Charlotte

På kvällen stod en kvinna i hotellfoajén och sålde smycken... Kunde förstås inte motstå. Det blev två armband:
Turkos armband från Gran Canaria

Utgifter
Tranbärsjuice: 1.99
Pizza+Cola+dricks: 10
Nagellack, 2 iPhone-fodral, kylskåpsmagnet och Cannabis (doftolja!!!): 17
2 drinkar, 1 te i baren: 7.30
2 armband: 10
Summa: 46.29TORSDAG 23 FEBRUARI

Det blev en längre promenad till ett större shoppingcenter. Köpte en turkos t-shirt. Tog en jättegod bananglass på vägen hem men ångrade mig när jag gick förbi ett kafé med engelskt "afternoon tea".

Fin kille utanför shoppingcentrat:
Röd-vit katt på Gran Canaria

Så här kan man ju parkera också...
Ja, så här kan man ju parkera också... 

Pratade med ett äldre svenskt par vid poolen som berättade att det inte hade varit så här kallt på Gran Canaria på 20 år! När jag sedan pratade med en annan karl så sa han 25 år... Det blåste för mycket så jag förflyttade mig till balkongen och läste ut Dan Browns "Den sista symbolen"

På kvällen blev det fantastiska tapas på La Baña som jag naturligtvis inte orkade äta upp! Kändes lite snålt att fråga efter doggy bag, men det var inga problem. :)
Underbas tapas på La Baña, Playa del Inglés, Gran Canaria

Utgifter under dagen:
Mat (vatten, bröd ost mm): 5.10
T-shirt: 12.99
Glass: 1.50
Tapas: ??? Glömt bort, fick inget kvitto...FREDAG 24 FEBRUARI

Fick den mest fantastiska massage av Gabriella från Rumänien. Hon hade ett litet tält vid poolen dit man kunde gå och få olika slags massage. Jag slog till på en helkroppsmassage med fotzonsterapi. Lovely!!!

Satt på balkongen till 18-tiden. Utsikt från balkongen. Från bergen i norr till havet i söder:
Utsikt från balkongen på Los Salmones Utsikt från balkongen på Los Salmones

Utsikt från balkongen på Los Salmones Utsikt från balkongen på Los Salmones

När jag skulle gå för att shoppa lite mat så satt den här killen utanför dörren. På fjärde våningen... Jag är en kattmagnet. Inte mig emot. Men han blev besviken när jag bara hade ost hemma. "No quiero queso", sa han. Han ville inte vänta tills jag kom tillbaka heller. :(
Rödvite killen ville in på mitt hotellrum. :)

Sen blev det packa, dubbelchecka tiden för transferbussen och lägga sig tidigt. Klev upp 2.50 morgonen därpå. Var ganska mör när jag anlände till Umeå på lördag eftermiddag, men skönt att komma hem till sina egna kissar. :)

Utgifter under dagen:
Massage: 6
Smoothie: 3
Glass: 1.50
Souvenirer: 8
Mat: 3.45

2012-02-11
19:48:27

120211 Vinbärssaft, semlor och ullgarner
I torsdags hängde jag med Anna. Vi åkte först på Piias loppis, där jag hittade de här garnerna. Hade dock inte kontanter med mig så jag köpte dem först idag, lördag. 30:-/styck var bra pris tyckte jag. Alex var tvungen att undersöka dem. :)
Rosa och vita ullgarner, 30:- st på Piias loppis
Det ska bli mormorsrutor av dem.

Efter shoppingturen åkte vi hem till Anna och kokade rödvinbärssaft, svart- och rödvinbärssaft samt rödvinbär- och rabarbersaft. Mums!
Jag och Anna kokade rödvinbärssaft, svart- och rödvinbärssaft och rödvinbär och rabarbersaft. Mums! Jag och Anna kokade rödvinbärssaft, svart- och rödvinbärssaft och rödvinbär och rabarbersaft. Mums!
Det mesta var plockat på kolonilotten. Känns otroligt lyxigt att dricka ekologiskt och hemmagjort.

Hemkokt rödvinbärssaft

I måndags bakade jag semlebullar och i onsdags smygsmakade jag och Mikael. Dem är väldigt små så vi tog två var... Det kanske blir nån till Melodifestivalen ikväll också. :)
Semla

2012-02-06
21:32:05

120206 Rabarbersaft och nytt sofföverdrag
I helgen frostade jag av frysen. Jättebra att passa på när det var smällkallt ute så att maten kunde förvaras på balkongen. Det är också ett bra sätt att hålla koll på vad man egentligen har där. :)

Hittade två liter rabarber från i somras som jag kokade rabarberdricka av. Busenkelt: Koka rabarber mjuka i vatten, sila och tillsätt socker! :)
Rabarberdryck på gång Rabarberdryck på silning

Oskar hjälper gärna till här hemma. Igår hjälpte han till att sortera urklipp och ritningar av inredning, balkong, kolonilott och odling.
Oskar hjälper till att sortera tidningsurklipp

Idag hjälpte han till att byta överdrag till soffan. Efteråt slappade vi lite framför TV. :)
Oskar byter sofföverdrag Oskar vilar efter att ha hjälpt till med byte av sofföverdrag

2012-02-03
17:59:50

120203 Oskar piggare
Oskar har börjat äta litegrann själv! :) Det lönade sig kanske att jag var uppe dag och natt för att mata honom.
Oskar på bättringsvägen

I förmiddags bajsade han också. Jätteskönt om magen kommer igång så att jag slipper ge lavemang. Det var iiinte kul att få det tyckte Oskar.

Här ligger han i gästsängen och vilar upp sig efter att matte hade jagat honom med matskålen.
Arabiske prinsen i säng med orientaliska kuddar

Ett tips med matvägrande, apatiska katter som nästan har tappat livslusten: stimulera deras intellekt! Här tittar Oskar på sitt favoritprogram med pippifåglar. Han har även fått gå ut i trapphuset, på balkongen (i min famn för det har varit jättekallt!) och vi har lekt mycket med honom.
Oskar fick tillbaka livslusten bland annat genom att se på TV. :)