Mias Oas

2012-08-26
19:24:00

120826 en dag på lotten
Loppis på Västra Ersboda i slöjdföreningens lokal. Fyndade ganska mycket:
 
Idag blev det mest slappande på lotten. Vi fick upp en hylla till i köket och bytte ut några konsoler. Jag målade en förvaringslåda vit. Kasper kom förbi och krävde gos. :)
 
 
Mikael gräddade plättar och jag plockade bär till:
 
Igår fick vi lite mer gjort. Vi beskar "fulrönnen" som hade grenar som skavde mot varann.   
 
Och så en bild från vägen sett:
 
Den här lilla slingerkrassen hade rymt från grannen in till vår tomt, så jag grävde upp den och placerade den vid portalen vid entrén. Jag trodde att den skulle bli lång och slingrig, men hade nog fel. Nåja, söt är den i alla fall:
 
 
 

2012-08-25
21:52:00

120825 Altaninvigningsfest & kattmys
Dagens middag: soppa av egenodlad potatis och broccoli (plus rotselleri och lök från kylen, buljong och massa kryddor.) Blev riktigt god! Bild nummer 2 är av råvarorna. :)
 
 
Fyndade till stugan på Myrorna förra veckan: söt broderad duk till köksbordet. Två kastrullsunderlägg med rosor. En lång spets som jag ska fästa framtill på en lång hylla i köket.
 
 
Förra lördagen hade vi invigningsfest av altanen. Jag ville ha en kräftskiva, men eftersom ingen av oss eller våra vänner äter kräftor så blev det en "sensommarskiva". :) Under en parasoll. Med presenning över. Regnet skulle minsann inte hindra oss från att ha festen på altanen!
 
 
Lille Tim blev trött och Kasper-gubben också.
 
Vi rymdes 10 pers på altanen. Nåja, Tim satt visserligen i mamma Hannas knä, men i alla fall. :)
   
 
Mikael hade bakat en supergod paj med västerbottensost, kantareller och spenat. Mums! Vi körde knytkalas som vanligt så det blev lite grillat (halloumi och grönsaker), sallad, bröd och annat gott.
 
 
Efter att gästerna hade åkt hem dök Kasper upp. Vi myste lite i kökssoffan innan vi la oss i sängen och han sov med mig hela natten. Myyyysgubbe! Jag är så glad att jag får "låna" honom ibland. :)
 
 

2012-08-13
20:57:00

120812 Tusen trädgårdar
I år var vårt koloniområde med i Tusen trädgårdar. Förutom att sälja jordgubbsplantor och dokumentera under dagen, så var vår lott med i guidad visning. Men först började den guidade turen hos Karin Degerman:
 
 
 
Karin har en likadan stuga som oss, Sorselestugan:
  
 
En sån här söt liten älva skulle jag också vilja ha:
 
 
Den jättestora busken i mitten är faktiskt sparris!
 
 
Karin har gjutit egna cementplattor med mönster i:
   
 
Sedan var det visning av våran lott.
 
 
Vi hade satt upp foton från 2010 för att visa hur lotten såg ut när vi kom dit. Nedanför lappar med länken till bloggen. Får förhoppningsvis några nya besökare på bloggen. :)
  
 
Mikael fick mycket beröm för vår nybyggda altan:
 
Skugghörnet/syrenbersån:
 
Vi tog en egen tur till lott nummer 69, Lustgården, där Stefan Nilsson och Anne Maj Ögren håller till. (Jag och Stefan fotade och dokumenterade under dagen så det var kul att lära känna dem lite bättre.)
 
          

2012-08-12
00:41:52

120811 Inför Tusen Trädgårdar
Vi har jobbat som djur idag för att snygga till på lotten inför morgondagens visning under Tusen Trädgårdar.
 
 
Tror minsann att jag har en schersmin bland fulbuskarna!!! Det är första året den blommar så jag har inte vetat vad det var för buske. Överlycklig! :)
               

2012-08-10
21:48:00

120806-10 Altan etapp 2 och 3 + TT
6 augusti
 
Mikael fortsatte med etapp 2 av altanen:
 
10 augusti
Mikael fortsatte med hörnet/trappan.
  
 
Mikael hann inte bli riktigt klar med hörnet innan han var tvungen att ge sig iväg. Hans band The Grand Delusion spelar in en i deras studio.
 
När han hade åkt la jag ut skifferplattor på prov, från gången fram till trappan.
 
8 augusti: Shopping på Rusta.
Hittade den här fina rosa mattan. En normalstor soffmatta hade blivit för stor här, så den här blev perfekt. 
 
 
Hittade en söt vaxduk för typ 20:- Passar perfekt till kommande grillkvällar. :)
 
 
Två söta dörrmattor från Plantagen. Det var halva priset och jag kunde inte bestämma mig så jag köpte båda för 149 spänn. :)
 
 
Kasper-mannen på besök på lotten. Världens mysigaste kille. <3
 
 
Vi gick ett varv runt kolonin och kollade hur det ser ut vid ån.
    
 
Det lilla träbordet hade bara stått och tagit plats inne i stugan, men blev jättefint som tvättbord på altanen. Då slipper man dra in en massa jord varje gång man ska tvätta händerna också. :)
 
 
9 augusti
Lyckades få en klipptid efter jobbet. Före och efter:
 
Idag, fredag den 10 augusti, så har jag bland annat rensat upp i en av hallonrabatten och sedan täckt med tidningar och täckbark. Ser betydligt prydligare ut än innan.
 
Bara en dag kvar innan vi ska visa upp lotten på Tusen trädgårdar. Det blir till att jobba järnet imorgon, för att hinna med allt.
 
 

2012-08-05
22:54:13

120805 Altan etapp 1 klar
Mikael byggde färdigt första delen av altanen idag och fick till och med upp räcket. Vi testade altanen till fika, solande och gos med Kasper. Altanen får Mycket Väl Godkänt. :)  
 
Min kompis Rebecca fixade nytt tyg till den här solstolen förra året, men det är först idag som jag har satt det på stolen. Stolen ska naturligtvis målas om, men jag har inte ens hunnit få bort färgen, så det blir kanske ett projekt till nästa år.  
 
Medan Mikael byggde på altanen så planterade jag om jordgubbsrevor i krukor till försäljning på Tusen trädgårdar den 12 augusti, när vår koloni är med. Sedan plockade jag jordgubbar, la ut tidningar i sista jordgubbslandet, vattnade rejält och la på täckbark. 
 
Fick ett glädjande besked av en lottgranne. En buske på tomtgränsen visar sig vara en syren! Älskar syrener! Den ska jag gräva upp och flytta till "skugghörnan" där jag redan har en penig stackars syren som har tappat grenar av vinterns snöfall. Kanske blir en liten syrenberså där i skuggan? :)
 
På kvällen gjorde jag en dessert på färska jordgubbar marinerade i citron och farinsocker, med grekisk yoghurt smaksatt med honung och strimlad basilika på toppen. Suuupergott!!! 
 

2012-08-05
00:27:56

120804 Altanbygge, jordgubbskräm och saker som bortskänkes :)
Altanbygget är på gång. Första delen är snart klar.
 
Före och efter:
 
 
Och så lite andra bilder:
Överfulla förråd. Rullgardin säljes: 40:- Anyone?
 
 
Kokade jordgubbskräm på lotten idag. Mums!
 
 
Brunörten fick flytta till sydvästra hörnet, under lönnen i juni. De verkar trivas där. :)
 
 
Rödvinbären börjar mogna
   
 
Middag: bulgur med tomat, paprika, feta och basilika. Hade inte så mycket annat hemma. :)
 
 

2012-08-03
23:10:00

120731-120802 Face, Rost och altanbygge
31 augusti 2012
 
Hade bokat in massage på Face för min onda rygg: Kalahari Desert Glow Exfoliation började med scrub och avslutades med massage. Lovely! En massage som inte gjorde ont! Den var mer avslappnande än till för att bli av med muskelknutor som jag har problem med. :)
 
Bild 1: Efteråt träffade jag Mikael på stan för lunch på Rost. Supergod blomkålssoppa med sallad och bröd stod på menyn.
Bild 2: På eftermiddagen åkte Mikael med Jocke på Byggmax för inköp av material till altanen till stugan och under tiden förberedde jag och Anna middag till killarna: potatis grillad i folie med dill och smör, grillade quornfiléer, sallad och tsatsiki. Mums! :)
 
 
2 augusti
 
Mikael byggde altan:
 
Jag plockade jordgubbar:
 
På kvällen hade Mikael hunnit så här mycket:
 
 
Portal vid entrén
 
Vi fick en portal av en lottgranne. Jag började med att flytta de vita pelarna från entrén...
 
 
...till stugväggen, och grävde ner dem på var sida om den vita soffan:
 
Liljekonvaljerna, malvan och aklejan fick flytta till skuggan under den vitbrokiga kirskålen vid cykelparkeringen:
 
Planterade humle och krasse vid portalen:
  
Portalen på plats. Syns inte så bra på bilden tyvärr:
 
På eftermiddagen fick vi besök av min arbetskamrat Johanna och fick en välförtjänt fikapaus. Jag fick också en jättesöt rosa lykta och en påse med kattgräs. :)
 
Potatisen som jag satte i en rabatt börjar blomma. Kanske blir några höstpotatisar. :)