Mias Oas

2012-09-26
17:29:00

120926 ett ganska tråkigt inlägg
Det händer inte så mycket annat än jobb här. Snart är september slut. Känns vemodigt att sommaren och växtligheten lämnar oss. Här uppe i norr dröjer det ända till april-maj innan man kan börja med trädgårdsarbetet.
 
Nåja, man får pigga upp sig bäst det går. Idag klippte jag lugg. Har inte haft den här frisyren sedan 1982, när jag var 8 år... Blev varken lika vacker eller mystisk som Loreen, men håret mådde bra av en klippning i alla fall. :)
Före och efter bilder: 
 
 
Kasper-mannen har besökt oss varje gång vi har varit på lotten. Vi har skjustt hem honom några gånger men... "The cat came back, the very next day..."
 
Hittade ett mönster till en enkel väska som jag skulle vilja sy:
Tomaterna från balkongen har äntligen börjat mogna.
Penséerna blommar och är fina tack vare att jag kapade dem i augusti:
Här har jag börjat på en liten rabatt. Penséerna har jag tagit från balkongen istället för att slänga bort dem. De blir som små violer efter några år. Jättesött. Stenarna runt rabatten ska justeras och narcisslökar sättas. Har bara inte orkat/hunnit. Kanske till helgen.
 
Har fått  en ny fläkt i köket i lägenheten.
 
 
 

2012-09-17
18:24:00

120919 Hänt sen sist
Det blir mindre och mindre gjort på lotten ju kallare det blir. I helgen var det visserligen ganska varmt och skönt, men lördagen var det arbetsdag med hela kollot och på söndagen kom Kasper och hälsade på. Han tyckte att det var viktigare att mysa än att rensa ogräs och så vitlök. :)
 
Här är några bilder sedan sist. 
 
Bild 1: Handlade mat och godsaker för 45+:- på en europeisk matmarknad på stan...
Bild 2: Fika på lotten
  
 
Kasper-mys på lotten.
  
 
Mer fika...
 
 
Myntaskörd. Myntan har hängt på tork i stugan ett tag och nu var det dags att ta hand om den.
 
 
Planterade en schersmin och några andra buskar framför altanen. De ska beskäras och sedan tänkte jag sätta narcisslökar emellan dem.
 
 
Förberedelser inför soppmiddag med bästa Anna och Jocke.
 
 
Och gissa om jag blev glad av att de tog Aniara med sig. <3
 
 
Soppa i midseptembersolen.
 
 
Anna och Jocke tog med supergod görnsakssoppa. Eftersom vi hade arbetsdag så hade vi inte hunnit förbereda nåt annat än fika.
 
 
Aniara trivdes i sängen under täcket. Myyys!!!
 
 
Jocke, Mikael, Anna och Aniara.
 
 
Satte upp en tavellist ovanför tv:n för som display för LP-skivor.
 
 
När jag skulle lägga mig en kväll såg jag denna högst ovanliga syn. Alex och Oskar låg tillsammans! Och ännu mer förvånande eftersom det var ensamvargen Oskar som hade krupit upp i famnen på Alex. Mammahjärtat smälte... :D
 
 
Frukost på balkongen. 30 grader på balkongen i mitten av september! Vem behöver åka utomlands? Låg och solade i bikini dagen efter. Love my balcony!
 
 
Soool!
 

Igår fick jag, trots Kaspers goskrav, ned både sparrisplantor och vitlök i en av pallkragarna. Hoppas att de klarar sig. I höst håller en tjej på kollot i en sstudiecirkel om trädgård så då slipper jag få alltför mycket abstinens. :)


 
 
 

2012-09-06
21:52:00

120906 Sjätte september...
Testade Michel Cluizel choklad förra veckan. Den godaste först i raden:  
 
Förra helgen började vi planera för stenläggning i "skugghörnet" av lotten.
  
 
Vi kommer nog att behöva några stenplattor till.
 
 
Har äntligen fått börja med "piffet", inredningen i stugan.
  
 
Bara spetsen på hyllan gjorde mycket. Den var ganska dyr. 75:- på Myrorna. Ska försöka mig på att virka egen spets till de andra hyllorna. :) 
 
 
Kommer inte att hinna/orka klä om kökssoffan inom en snar framtid så jag la bara ett överkast över. Blev ganska okej. Och så några lager vitfärg på möblerna så... :D
 
Igår, onsdag, cyklade jag direkt ut till lotten efter jobbet. Och vem dök upp om inte "kollokatten", Kasper. Det blåste ute och mörknade så då satte vi oss i stugan och myste med tända ljus, gos och korsord. Jag har inte höga krav på livet. En mysig katt, en trevlig omgivning och en kopp te... Det är liksom meningen med livet för mig... :)
 
Det blev så sent att Mikael fick hämta mig (oss) eftersom lyset på min cykel har gått sönder. Vi släppte av Kasper utanför hans hus en bit ifrån kollot, men det var ingen där, huset nedsläckt och ingen öppnade när jag ringde på. :( Var tvungen att lämna stackarn utanför, tänkte att de kanske skulle komma hem, eller åtminstone öppna på morgonen. Men...
 
 
The cat came back, the very next day... Han dök upp ikväll (torsdag 6 september) när jag åkte ut efter jobbet. Kasper krävde sitt vanliga gos. Han accepterade inte att jag skulle gräva i rabatten.
 
 
Fast litegrann hann jag göra ikväll. Till höger ligger växterna som jag grävde upp från rabatten. Planerar en liten grusstig till den blå vattentunnan till vänster, samt en genom själva rabatten.    
 
Här blir alltså "ingången" till rabatten. 

 


 

2012-09-01
00:32:00

120831 Spets, vitt och bullbak
Var ut på lotten en sväng efter jobbet. Målade en trälåda, en hästsko och fikade sedan apelsinte med kvitten och hembakt kikärtsbröd. Regnet smattrade mot taket. Supermysigt!
 
Satte upp en spets som jag köpte på Myrorna för 75:-. Till de andra hyllorna kanske jag virkar spets själv. :)
 
 
I tisdags återinförde jag och sambon "baktisdag" efter sommaruppehåll. Gott, mysigt och ekonomiskt. Fast jag tycker det känns lyxigare med frysen full av hembakt och hemkokt, än att köpa färdigt. 
 
 
Jag fotade under Tusen trädgårdar på Koloniområdet och här är ett av mina foton i VK: