Mias Oas

2013-07-29
20:24:00

130724-28 Bad, familjebesök och katter
Förra veckan var för varm att vara på lotten. Torsdagen spenderade vi på Dalesanden vid Bäcksjön norr om Ersmark, med vänner.
 
 
Dagen efter testade vi Bäcksjöns norra strand. Inga bilder därifrån, däremot en film som jag länkar till om jag orkar ladda upp den på YouTube... :) Den norra stranden hade varit jättefin om det inte hade varit för all vass. Höll på att skära upp fötterna!
 
På kvällen var det grillning med Mikaels band Grand Delusion vid trummisens hem i Mösjö. Familjens katt Jumbo var jättegosig och hade ett fantastiskt mönster:  
Min egen vackre Oskar. <3
I lördags testade vi Norrmjöle havsbad. Underbart med havsvatten! Varmt var det också!
Nyttigheter till lunch: pommes frites och dressing:
 
Inte världens bästa bilder men...
Dagen efter skulle vi upprepa succén på Norrmjöle. Mötte upp med min syster med familj för att efter lite solbad åka vidare till lotten och grilla. Ehh... när vi satte oss på stranden så började det mulna på...
 
Dimmolnen började rulla in över stranden. Mitt på dagen...
Det såg ut som om hela havet kokade.
Till slut såg vi knappt de badande i vattnet.
Mikael svepte in sig i en handduk för att hålla värmen.
Efter ca en timme gav vi upp och åkte vidare och hämtade upp vår kusin på vägen.
Det blev en så lyckad kväll med syrran och hennes familj, att jag totalt glömde fota. Solen dök såklart upp när vi kommit bara en liten bit från stranden...
 
Idag åkte vi ut till lotten för att diska, röja lite, klippa gräs och börja rensa och göra snyggt inför visning på lördag. Kasper var förstås där och krävde gos av "farbrorn". :)
Jag började planera för inredning av städskåpet som Mikael har snickrat. Fantastiskt vacker och skalenlig ritning. :)
  
 

2013-07-24
22:55:00

130724 Renovering klocka och spegel
Fyndade en ful/snygg, eller möjligtvis bara konstig väggklocka för 10 balubas på loppisrunda i lördags. Spegeln kostade 40 kronor.
 
Vitmålning:
Har målat dem vita så att de ska passa i stugan. Nu är det bara nya gardiner som ska till för att fixa proportionerna. Tänker sy gardinlängder som räcker ner till soffkanten:
Funderar på något av dessa tyger:
 
De gamla urblekta turkosa gardinerna kanske får nytt liv som grytlappar, kuddfodral eller varför inte i ett lapptäcke? :) 

2013-07-24
22:06:00

130723-24 Övernattning och besök på lotten
Igår morse var mitt lilla Fanny-hjärta så här söt:
Och inatt när jag övernattade i stugan på lotten fick jag så här mysigt besök av "kollokatten" Kasper:
 
Kasper har en "blixt" mellan haklappen och bröstlappen:
Imorse blev det frukost på altanen i morgonsolen och utsikt över området. Den här utsikten kommer att försvinna från altanen när Mikael har byggt ett vindskydd (men vill en ha utsikt så går det alltid att sitta i "grusrummet" eller bakom stugan):
Idag fick vi finbesök av svärmor och Mikaels bror med fru. Men... stolarna står ju tomma? Jo, jag glömde fota medan de var på besök. Vill dock visa upp skugghörnet där vi satt och åt. :) Jätteskönt att sitta i skuggan när det är så varmt som det var idag... Imorgon är det strandläge som gäller!!!
Tog en brickhängare hemifrån och satte upp i köket för förvaring av skärbrädor och brickor som stod på hyllan under taket och ramlade ner i huvudet på en när man skulle komma åt dem. Ville egentligen hitta en brickhängare i lite mer "romantisk" stil på loppis, men har inte hittat någon, så den här får hänga där tills vidare. Den matchar ju den gröna stolen i färg i alla fall. :)
Funderar på att åtminstone måla trähänget på brickhängaren vitt, men då måste jag plocka bort banden... För bökigt!
Köket sett från entrén:
Loppisklockan och -spegeln vitmålade och upphängda:
Innan såg de ut så här:
 
Proportionerna på fönstret kommer att se bättre ut med ett par längre gardinlängder istället för de här förkrympta turkosa gardinerna. Min symaskin är dock på lagning och kommer inte att kunna hämtas förrän tidigast på fredag... Fast jag vill ändå inte sitta inne i lägenheten och sy när det är så fint väder. :)
Funderar på något av dessa tyger. Vet inte vilket som skulle passa bäst? Kanske måste ta ut dem till stugan och provhänga och fota för att få en bättre bild:  
 "Skugghörnet" sett från köket:
 

2013-07-22
23:18:56

130721 Balkongen
Älskar min balkong. Önskar att jag tog mer tid till att bara vara där och slappa. Skulle verkligen behöva det... Igår förmiddags och sent på kvällen satt jag där i alla fall.
Fullmåne. Lite suddiga bilder, men mysigt var det. Låg och tittade en lång stund och kontemplerade över livet och världen.
 

2013-07-22
22:47:00

130722 Fulldag på lotten
Den flyttade vinbärsbusken ger bär i år med:
Ujuj, nu är gamm/gravidkroppen trött! Har varit igång på lotten mellan 10 och 19.30, med paus för trevligt lunchbesök och hjälp av nedtagning och uppsättning av vindskivor. :)
 
Målade ett varv till på spegeln och klockan som jag fyndade på loppisrunda i lördags:
Fixade och grejade i stugan, rensade en massa ogräs här och var på lotten, skurade upp altanen. Fåglarna hade skitit hela altanen blå... Kändes inte så fräscht inför svärmors besök imorgon.
 
Rensat rabatten i skugghörnet. Det hade börjat växa mossa på jorden. Brukar hälla ut diskvattnet där...:
Rensade runt vinbärsbusken till vänster och krattade undan gruset så att Mikael kunde gräva ett dike och sätta ner plankan som avgränsare till grusgången:
Sett från andra hållet:
Jordhögen som hade legat till vänster om redskapsboden flyttades hit bakom busken. Så här slätt blev det runt boden:
Mikael satte upp sitt egenhändigt snickrade spröjs. Blev jättebra och snyggt att det nu är enhetligt på alla fönster:
 Det blev en minipaus med Kaspermys också.
  
Gravidtrött, slut efter timmars kroppsarbete och tjock, men Kasper tycker om mig ändå:
 

2013-07-20
19:46:00

130720 Loppisrunda
Idag drog jag på en loppisrunda inåt landet från Umeå, tillsammans med Mikael och vännerna Anna, Lina och Rebecca. På en av gårdarna stod en helikopter och ett halvt flygplan. Det ser man inte varje dag. :)
Men nu är det väl loppisfynden som är intressanta. En söt lykta med en liten spricka i så jag prutade 5:-.
Fem stycken vit-rosa grytlappar 25:-, två lila gratis! De är solkiga och ska förstås få sig en tur i tvättmaskinen. :)
Halvkroppspegel i trä som ska målas vit, 40:-
Två svarvade pinnstolar i olika modeller, en vit och en grön: 80:-. Är sjukt nöjd med dem!
Rolig/ful klocka som ska målas vit och sättas upp på lotten. Definitivt One of a Kind! :) 10:-
Målning av spegel och klocka:
* Gjutjärnspanna: 75:-. Så nu har vi två stekpannor till stugan, men det ska man väl överleva.
* Bågfil: 50:-. Lite dyrt upptäckte jag i efterhand när jag kom hem och kollade priser. :(
 
 

2013-07-20
18:58:00

130719 Vadforsen koloniområdes snyggaste lott?
Igår hälsade jag på hos grannarna Frank och Annelie mitt emot. De har en av områdets snyggaste lotter! Kolla bara in de här bilderna:
Inredningen i stugan gick inte av för hackor heller!
Till och med gardinuppsättningen är perfekt! Jättesnyggt! 
 
Gissa om jag blev sugen på en sån här snygg fusk-kamin istället för elelementet som vi har!
Vackra vyer, varifrån man än ser:
Välskött och välplanerat:
Snyggt och praktiskt med en ram runt äppelträdet:
Till och med stegen är snygg!!!
Okej, jag erkänner att jag är fåfäng, för jag blir verkligen lycklig av vackra saker som trädgårdar och inredning:
De har också ett "grusrum" i en pergola, precis som vi ska bygga. :)
 
Tillbaka till våran lott till jordhög. Fast vi ska förstås snygga till den här delen så fort vi har byggt ryggsäck för redskap bak på stugan, och blivit av med redskapsboden:
 
Kasper höll Mikael sällskap:
Mister Charmknutte. Kasper - gammal, klok och fin:
Regnet kom lagom direkt efter att Mikael hade målat vindskivorna...
Vid ett litet uppehåll i regnet så fotade jag Solanum Dulcamara som växer på en av portalerna. Bären är giftiga så jag vet inte om vi ska behålla den när babyn har blivit större och kan tänkas stoppa allt möjligt i munnnen. Tack och lov dröjer det ju några år innan hon springer runt själv. Nästa sommar är hon bara 6 månader, så jag har ju som över ett år att fundera på saken. :)
Fula duktyngder som jag funderar på om det är lönt att försöka pimpa, eller köpa nya klämmor och göra helt nya av prismor istället?
Den här gardinen fyndade jag på loppis tidigare i sommar. Den är rätt lång så jag hade tänkt att skulle räcka till alla tre fönster, men som synes räcker den bara till ett om man ska hänga upp den så här. Hade inget annat till hands än ett brunt snöre och ett måttband. Köpte dock rosa band på loppis i veckan som jag ska sy fast för lite snyggare upphängning. :)
Hängde upp sovrumsgardinen i ena köksfönstret, men den är på tok för kort. Ser bara galet ut:
Förut hade vi denna gardin i fönsterdelen. Också för kort. Funderade ett tag på att sy ihop dem för att förlänga tyget på så sätt, men tygerna är så pass olika blekta (följde med stugan när vi köpte den för tre år sedan), så jag tror inte det är värt besväret.
 
Ska kolla om jag har något annat tyg hemma att sy nya gardiner av, och kanske låta dessa gardiner återvinnas som lapptäcke och grytlappar.
 
 
 
 

2013-07-18
20:07:00

130718 loppisfynd
Inatt var premiär för övernattning i stugan. Vaknade vid 5-tiden, vrålhungrig. Åt och lyckades somna om igen! Helt underbart! Ska nog sova fler nätter i stugan :). Lite bilder sett från min säng:
Frukost i "grusrummet" (blivande pergolan) med nyplockade jordgubbar och te av nyskördad mynta. Lyx!
Rabatten är finare i verkligheten, med den gigantiska lila klockan, blå Riddarsporren och gula... ja vad det nu är för blomma...
Åkervindan verkar klättra överallt. Himla vackra blad, synd att den är ett ogräs och får fula blommor bara. :(
Ett hav av rosa, vitt, blått och lila:
Torkar mynta till vintern:
Mikael var tvungen att jobba idag, men fördelen var att jag fick hänga med till Pingstkyrkans loppis som ligger alldeles i närheten av hans jobb. Under de cirka 1,5 timmar som han jobbade så botaniserade jag bland prylar. Den här tavlan var jag sugen på till stugan, men köpte den aldrig för jag var lite osäker på var den skulle rymmas...
Däremot en stekpanna, tvålar, badsalt, krokar och diverse hushållsprylar:
Och denna söta tavla i plåt för 65:-. Allt som allt gick det på 250:- Ungefär vad en ny stekpanna skulle ha kostat... Älskar loppis!
 
130717:
 
Skördade tre kastruller med potatis igår. Bytte ut en mot sallad och rädisor hos lottgrannen Carina. :)
   
Av det snodde vi ihop en rätt god Hallomisallad med honungsdressing. Den saknade dock lite sting, trots salladslök i så nästa gång kanske det blir mer kryddor.
Reportage om Anne-Mai och Stefan på 69:an i gårdagens VK. Förra veckan ett reportage om Anne-Marie som jag tyvärr glömde fota...
Utsikten från altanen är väl inte så där jättekul än:
 

2013-07-16
20:55:00

130716 Rent fönster och en eftermiddag på lotten
Det regnade i stort sett hela förmiddagen så jag passade på att putsa fönstret i kontoret/gästrummet, det som senare ska bli barnrum:
Oskar stjälpte till med gardinerna:
 
Med Instagramfiltret Kelvin blev det så här mysiga färger:
Och så med världens vackraste inredningsdetalj i fönstret - Oskar:
Väl ute på lotten så började Mikael dra el. Ska bli så skönt att slippa snubbla på sladdar! :)
Lite kaos som vanligt när något fixas, men jätteskönt att få det gjort innan nästa år, när vi har en liten bebis som kanske kryper omkring på golven? Vad vet jag? Jag kan ingenting om spädbarn. :)
Jag tillverkade två myggdödare av gamla plastflaskor, vatten, farinsocker och jäst. Ska bli spännande att se om de funkar...
Vi tog äntligen itu med att städa vi undan jättehögen med jord och ogräsrens! Den högen ligger nu några meter bort, utanför bild. :)
Lite fix kvar i skugghörnet också innan det är klart. Gräs och ogräs måste rensas runt de nysatta syrenerna till höger för att de ska få kraft att växa sig stora. Men jag har inte så bra ork för sånt, och magen börjar bli för stor också... :/ 
Vindskivor som ska rengöras, slipas och målas om. :( Målade dem förra året, men de har legat ute i vätan och jorden så det är bara att börja om från början...
Potatislandet har galet mycket blast. Börjar bli dags att skörda färskpotatis.
Broccolin växer:
Squash på G:
Iransk gurka:
Mörka moln är så vackert mot grönskan tycker jag. Nästan vackrare än en klarblå himmel:
Kvällssol med läsning och kakor är inte helt fel heller. :)
Igår gjorde vi hemmagjord jordgubbsglass. Utan glassmaskin, med handrörning en gång i halvtimmen. Blev supergod, men lite för mycket socker. Nästa gång ska jag bara ta en dl. Glassen hade inte riktigt fryst klart igår, men vi testade den idag också och... mums!
 
 
 

2013-07-14
20:46:00

130714 Stugfix
När vi cyklade till lotten i förmiddags var det riktigt grinigt ute! Hade utan problem kunnat ha mössa och vantar. I JULI!!! Men, eftersom det var så sabla kallt så passade det bra att fixa lite i stugan. Nytt tyg på soffan:
Tyget som jag fyndade för 25:- på Pingstkyrkans loppis på Teg i tisdags var lite för litet. (Det var utklippt flikar, som synes på bilden.) Eftersom min symaskin är paj och jag ändå hatar att sy, så satte vi fast tyget med skarven i bakkant, så det syns ändå inte så bra. Dessutom var tyget sicksackat runt om så jag tror inte att det kommer att fransa upp sig i första taget.
 
Det gamla rödvita tyget satt som berget så det fick sitta kvar under trots att det är smutsigt och äckligt. Jag dammsög i alla fall hela skivan innan, och det man inte ser mår man inte illa av... eller hur är det? :)
Så här fräscht blev det nya tyget:
 
Kökssoffan och underdelen av bordet ska målas vita vid tillfälle. Skulle gärna vilja komma över två vita snidade pinnstolar också, så att man kan sitta i alla fall fem personer vid bordet, regniga eller kalla dagar.
 
Det börjar bli riktigt mysigt i stugan. Och här kan jag leva ut alla mina romantiska drömmar! :) Kökssoffan ska bli vit, kanske med ett citat på ryggen.
Städade upp i stugan och allt byggmaterial och annat löst skräp får bo på sängskåpet tills vidare. Ser trevligare ut i resten av stugan om en samlar allt crap på ett och samma ställe. :)
Är så supernöjd med köksdelen! Tyget som mamma fållade till diskbänken och spetsen som jag har fått av henne som sitter på hyllan ovanför. Jag har även hittat ett jättesött vitt tyg med rosa rosor som ska bli nya gardiner så småningom, men tillsvidare får de gamla blekta turkosa duga. De är rätt söta också. :)
Skåpet som Mikael har snickrat med hängare för handdukar, påsar och kepsar:
Sovrumsdelen sedd från köket:
Fick äntligen upp tavlorna förra veckan. Blev väldigt ombonat. Även det här fönstret ska få nya gardiner:  
Tavlor och spegeln är förstås allihop fyndade på loppisar. Den snirkliga läslampan köpte jag för en herrans massa år sedan på Auktionsverket i Örnsköldsvik.
Guldspeglarna kom äntligen upp idag:
Den vita hörnhyllan fanns redan i stugan och blir perfekt som nattbord.
 
Skåpet snickrade svärfar till oss som videoskåp i mitten av 90-talet och nu inrymmer det kläder och tyger. Har funderat på att måla det vitt som alla andra möbler, men jag har fått till rödfärgen så slät och fin, så jag vet inte... Kanske inte gör något med ett rött skåp i shabby chic miljö?
 
"Tvättdelen". Det här skåpet ska också få vit underdel. Nån gång:
"Biblioteket":
Det blev lite rörigt med ramar i olika modeller och färger. Har funderat på att måla allt vitt, men det är ett jäkla jobb också. Kommer förmodligen inte att orka. Sänggavlarna ska dock definitivt bli vita!
Vi rensade ogräs i "grusrummet" idag. Sparrisen och vitlöken i pallkragarna syntes inte på grund av allt ogräs...
Nu kanske de tar sig och mår bättre. :) 
Sett från andra hållet med rabarber i förgrunden:
I bakgrunden syns rabatt med blått och gult mot stugan:
En annan vinkel:
Klematisen som jag satte i höstas och såg död ut under försommaren har tagit sig. Rejält! Spaljén räcker inte till! :)
Lite disiga bilder:
 

2013-07-13
19:26:00

130713 Balkonghäng
Igår sken solen på slingerkrassen.
Det gjorde den inte idag och vi var ganska trötta efter gårdagen. Mikals band Grand Delusion spelade nämligen i Vännäsparken. Så vi stannade hemma och bakade en körsbärspaj istället för att åka ut på lotten.
Och skördade potatis från krukorna på balkongen:
Ett litet hjärta jag gjorde för några år sedan av ståltråd, pärlband och en prisma:
Planterade om en sommarblomma i en större kruka:
Penséerna mådde inget vidare i balkonglådan. Tror att de fick för lite ljus bakom slingerkrassen, så nu fick de flytta till egna krukor. Jag brukar klippa ner penséerna när de börjar bli för gängliga och de har alltid tagit sig förut så jag håller tummarna för att de gör det i år med:
Mikael fäste "solskyddet", en tunn gardin som faktiskt ger lite skydd mot solen:
Lyktsamlingen och tomat- och paprikaplantor som börjar bli rätt stora:
En kitchig samling bestående av en sköldpadda från Gran Canaria, en termometer som egentligen ska fästas på en ruta och en prydnadsfjäril:
En sjöstjärna från Gran Canaria:
 

2013-07-12
00:04:00

130711 En lat dag på lotten?
Imorse band jag upp slingerkrassen på balkongen så att den ska begripa att den ska klättra uppåt och inte lägga sig ner i balkonglådan.
Efter en massa besvär på biltvätten, en tripp till affären och lite annat bök så kom vi äntligen ut på lotten vid 13.30-tiden.
 
Syrenerna i "skugghörnet" ser trötta ut. Bladen krullar ihop sig och det är nåt vitt på baksidan av bladen. Ska testa att spreja med såpvatten.
 
Paradhandduken som följde med stugan har blivit solblekt. Jag funderar på om jag kan få hela att bli blekt så att den blir rosa-vit istället för röd-vit. Test nummer 1: Låta ligga ute i solskenet. :)
Jag är för rastlös för att ta det lugnt en hel dag. Så fort Mikael hade åkt iväg för att repa med sitt band så satte jag igång. Skurade golvet i köksdelen. Det blir mycket lera när man springer ut och in med skorna på. Lite fräschare blev det, även om vissa plankor är lite missfärgade efter en sommar utomhus:
Sedan skurade jag upp hela altanen. Mycket fågelskit!!! Blir kanske trevligare att gå barfota nu...  
Plockade jordgubbar. Men där började min ork ta slut, så det blev inte gubbar från hela jordgubbslandet. Durkslaget från Kockum är för övrigt ett loppisfynd från måndagens loppisrunda:
Började med att rensa ogräs runt vänstra sidan av humleportalen:
 
Sedan flyttade jag Solanum från den här portalen till en den norra (bild längre ner).
 
Efter det flyttade jag humle från den högra till den vänstra sidan eftersom det var nästan tomt på vänster sida och humlen på höger hade spritt sig in i hallonhäcken och en annan växt bredvid. Rötter till helsicke! Fick knappt spaden genom jorden.
Nyplanterad och nyvattnad humle. Hoppas att den tar sig trots att jag var tvungen att hugga av rötterna för att få upp den.
Solanum flyttad till portalen på norra sidan av lotten: 
Tog några översiktsbilder på rabatterna, för att kunna planera för den nya upphöjda rabatten och för att se vilka blommor jag kan skänka bort. Dagliljan vid nya humleportalen kan jag definitivt ge bort, för jag har dagliljor på fyra andra ställen i trädgården...
  
Blommor vid jordgubbslandet:
Rabatten vid cykelparkeringen. Iris, dagliljor, orange liljor. Någon klocka som har frösått sig själv och som förmodligen räknas som ogräs, men jag tycker att den är för fin för att rensa bort:
Klematisen vid entréportalen börjar ta sig. :)
 

2013-07-10
22:42:11

130710 Portalbygge
Den gamla i humleportalen i stålkonstruktion blåste sönder i förrgår: Idag byggde Mikael upp en ny portal:
Mikael bygger:
Virke och jordankare är inhandlade på ByggMax, men "spaljéerna" är delar från ett gammalt växthus som grannen skulle slänga för några år sedan. Nu kom de delarna äntligen till användning! Älskar återbruk!
Det enda som är kvar är att kapa till "spaljén" som ska utgöra tak och fästa den. Vi har dock ingen bågfil så det måste vi införskaffa för att kunna slutföra portalen.
Närbild. Nu är det bara att hoppas att humlen återhämtar sig snabbt efter nedklippningen och börjar utnyttja portalen att växa uppför:
Jag röjde upp bland byggmaterial och verktyg i köksdelen i stugan, men det glömde jag fota när jag var klar, så det blir en bild på dagens rabarberskörd:
Lite osäker på hur jag ska hänga upp speglarna inne sovrumsdelen så jag testade att lägga ut dem på sängen:
Det här skavda fula bordet hittade jag i soporna för nåt år sedan. Det är uppskurat och rent, men ser inte så roligt ut. Har fått tips både om att göra decoupage och om att sätta en text... Hmm, får nog suga på den karamellen. Kommer tyvärr inte att ha tid att fixa så mycket med inredningen. Det är så mycket som måste bli färdigt utomhus. :(
 
 

2013-07-10
11:44:10

130710 OBS! Varning för starka bilder! :)
Det här är vårt gräsliga badrum. Fult, ofunktionellt och med outnyttjad yta under taket:
 
Det skulle vara idealiskt med två långa hyllor på den här kortväggen, för förvaring av handdukar, toapapper och allt som tillkommer en bebis när hon väl kommer till världen i november:
  
Den här hylla köpte jag egentligen till balkongen för blommor, men behövde akut förvaring till badrummet. Den är översvämmad av saker och då blir det så här vackert.
Köpte en svart ModKat sandlåda för att minska mängden kattsand i lägenheten, men eftersom vi fortfarande har kvar de två gamla så gör det ingen skillnad än så länge. Det är bara Oskar som har använt den. Anledningen att de gamla står kvar är att jag är för snål för att slänga sand som inte är gammal. Men snart! :)
 
Vi kommer också att behöva plats för ett skötbord någonstans. Jag hoppas dock potträna bebisen så fort som möjligt för att slippa blöjbyte i många år.

2013-07-09
23:06:00

130709 Ärendedag och loppisfynd
Dagens loppisfynd:
Kökshandduk till lotten, 10:-
Liten söt handduk med rosenmönster till lotten, 5:-
Rosa-vitrutigt tyg till kökssoffan på lotten, 25:-
Två par mammabyxor, 90:-
Durkslag, 40:-
Rökelse, 10:-
 
Fullspäckad dag: Netonnet för kamerabatteri, Willys, ByggMax för byggmaterial, lämnade av materialet på lotten i Ersmark och packade bilen full av skrot utrensat från redskapsboden och portalen som pajade igår, Umeå Universitets bibliotek, lunchdate med Mikaels barndomskompis + två barn på Pizzeria Maria på Mariehem, Återvinningscentralen med skrotet, Returbutiken, Pingstkyrkan Teg, Café Victoria, Röda Korset Marieberg.
 
Stolpar och jordankare till portalbygge inköptes på ByggMax:
 
När vi kom hem var vi så trötta att vi landade i soffan med snabbmat och några avsnitt Lost Girl. Sedan bläddrade jag igenom en hobbybok på jakt efter portalbyggen. Alex tyckte att vi skulle gosa istället för att titta i böcker. Självklart hade han rätt i det. Goseponken. :)
 
Efter goset har jag sökt inspiration till portalen på webben och gjort några ritningar på förslag.

2013-07-08
19:19:00

130708 senaste nytt från lotten och balkongen
Hittade en webbportal till trädgårdsbloggar: Bloggar om trädgård så nu ska jag anmäla den här bloggen dit. Och förstås kolla in alla andra trädgårdsbloggar! :)
 
Pustande tjockis med dålig kondis och gravidmage på vår kolonilott bland blommor och blader:
 
Det har inte blivit så mycket gjort i trädgården på senaste tiden trots att i alla fall jag har haft semester sedan torsdag förra veckan. Jag har varit hemma och vilat, städat, varit på dop, hälsat på svärmor i Övik, shoppat grejor till cykeln, fixat och donat med allehanda småting som inte orkas med under jobbveckorna...
 
Idag var vi äntligen ut i alla fall. Nyttiga godsaker på lotten:
 
Tömde redskapsboden och sorterade ut redskap och verktyg som vi har flera av, krukor och annat. Det blev två sopsäckar fulla med skräp också, så nu är det betydligt lättare att hitta i boden. :)
 
Fyra trasiga flaggstänger. Ska det vara nåt att spara på det? Vi behöll en och skruvade upp på redskapsboden.
 
Humleportalen blåste sönder idag. Det var bara att klippa ner humlen och demontera portalen.
Så här tomt och öppet blev det efteråt. Mikael ska bygga en ny, kraftig portal som klarar humlens tyngd. :)
En liten tröst är att pionen har slagit ut. Blommorna ser olika ut trots att de växer på samma planta:
Kollokatten Kasper kom på besök och charmade Mikael till att sitta obekvämt en stund medan han krävde gos. <3
Han blev lite ledsen när vi skulle åka hem. :( Men snart ska vi övernatta i stugan och då får han mer än gärna sova hos mig! Vi har tvättid ikväll så vi var tvungna att åka därifrån. Det skär alltid i hjärtat att lämna honom, men han är ju inte vår katt.
Och så lite bilder från balkongen. Den lille lille tomaten:
Ännu fler tomatplantor och en kruka med mina vita stenar som jag samlar på så fort jag hittar. Ser kanske galet ut med en snart 40-åring som samlar på stenar, men det skiter jag i. :)
 
Lyx & mysbalkongen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-07-04
22:49:00

130704 Kista som soffbord
Är så sjukt nöjd att jag tog hem den röda kistan från kolonilotten. Den rymdes ändå inte i stugan och storleken passar perfekt till den nya soffan. Vårt gamla soffbord var för stort. Eftersom det är hjul på kistan så går den dessutom lätt att flytta vid dammsugning.
 
Oskar syns knappt i soffan. :)
Alex ställde också upp på bild: