Mias Oas

2015-03-30
20:57:00

150328 Födelsedagskalas
Fick en riktigt fin födelsedag den 28 mars! Vänner och Mikaels familj kom för att gratta oss och träffa Jasmin. Det är ganska praktiskt att Mikael fyller den 27 och jag den 28 mars. Och sedan får vi även anledning att fira i tråkiga grå november, när Jasmin fyller år. <3
 
Så här kan man sova också... Hon somnade strax innan de första gästerna kom:
Mikael med sin bror Per och deras mor Anna:
Jasmins kompis Netty i hemmasydd klänning av en gammal påskduk. Supercoolt tyckte jag i alla fall och önskar att jag kunde sy... Eller hade tålamodet att lära mig. :)
Fick så otroligt fina presenter! Tulpan i kruka, nåt jag aldrig sett förut, fick vi av grannarna Ulla och Roland som brukar se efter Jasmin. Och lökarna kan jag sätta ute på lotten sedan! :D
Från familjen i Göteborg kom ett paket med en massa saker till oss alla tre. :)
Fingerfärger till Jasmin, grattiskort med ett bidrag från grannen, i fönstret en kyckling, leksak till J, presentkort på Lindex, tre söta små katter från grannen, en boll för att träna upp mina svaga händer, och sköna och fina strumpor. :)
Från Stina, Daniel och Netty så fick vi en bunt Gladiolus-lökar som vi ska sätta till våren och en jättefin hemmasydd klänning till Jasmin. Som jag aaabsolut inte fick ta på henne när de var här. För då var hon så varm efter att ha sprungit och busat med Netty. :)
Fick även massa påskliljor. Som jag ääälskar! När jag var barn såg jag en tecknad serie som hette Sandybell där en narciss hade en viktig betydelse. Sedan dess älskar jag dessa blommor!
Fick en massa sticklingar av jättevallmo, trädgårdsriddarsporre och Afghansk Perovskia:
Svärmor och Mikaels bror och fru kom också med en massa fina saker: gul ros i silverkruka, lila blomma i likadan kruka, en mixer (perfekt till smoothies och milkshakes som jag älskar), en superfin vit och rosa matta som svärmor har vävt till Jasmin, en massa hembakt...
 
 

2015-03-27
22:39:00

150327 Loppisfynd och födelsedagspresenter
I måndags hade vi barnvakt efter jobbet så det blev en shoppingtur. S&F loppis: korgar, tyg, två doftljus, tre kakböcker och bokstäver till Jasmin. 142:- för allting. Kappahl: Två par byxor och en kjol.
Kakböckerna hörde till samma serie som jag redan hade några i:
Fredag 27 mars. Mikael fyller år idag och jag imorgon. Vi har fått gemensamma presenter så vi öppnade dem idag. Fick en jättefin tulpan i kruka av grannen Ulla och Roland som brukar vakta Jasmin. Fick även ett kort, prydnadskatter och ett pengabidrag. :)
En låda från familjen i Göteborg.
Kunde förstås inte vänta till imorgon utan öppnade.
Jag är väl knasig, men jag är galen i paket! Alltså även omslagen. Papper och snören... :)
Fick jättefina och bra grejor även av mamma och syrran med familj:
 

2015-03-22
20:57:51

150322 Pippitröja, färgstarkt vardagsrum och gör din egen hissgardin
Sålde på loppis förra helgen. Fast som vanligt handlade jag för mer än jag fick in... Här, en bunt kläder för 90:-. Katten Oskar hade jag sedan innan. :)
Myskväll med Oskar och Alex i soffan:
Jasmins farmor hade stickat en superfin tröja, och J fick även en pottbok. :)
Mikael tar alla nattningar nu eftersom Jasmin får utbrott om jag försöker. :) Hon vill ha BABBAAA!!! Så, då tog jag nattningen av Alex.
Mys med Fanny och dokumentär om feminism:
När migränen lagt sig lite premiäråkte jag cykeln för att kolla skogsstigen mot Ersmark. I vanliga fall ligger en stor snöhög kvar där april-maj, men tack vare den milda vintern så var där endast en isgata. Snart... Längtar som en galning efter hårt trädgårdsarbete på lotten!
Suddig bild, men detta händer så sällan. Vi fick barnvakt, vi hjälptes åt att röja upp och dammsuga. Tog bara någon timme, men så mycket trevligare utan en soffa täckt av katthår och sand, leksaker och matbitar överallt och så vidare. :)
Söndag 22 mars. Har letat rullgardin till sovrummet och till Jasmins rum. Har inte hittat någon "romantisk" så jag gjorde en supersnabb lösning av svärmors gamla fina broderade lakan med spets: 
Hann inte stryka och göra det ordentligt, men med en överaktiv ettåring så får man göra det lilla som hinns när hon väl sover.
Så här gjorde jag:
1. Vek gardinen över gardinstången.
2. Istället för att sy en kanal fäste jag den med tre säkerhetsnålar från baksidan.
3. Rullade upp tyget och knöt upp den med två rosa band.
  
 
 

2015-03-17
20:09:00

150308 Vårbesök på lotten
Söndag 8 januari packade vi Jasmin och åkte ut på lotten. Det var plogat till parkeringen vilket vi var glada för. Vägen inne på området var dock väldigt isig. Vi fick halka oss till lotten:
Jasmin ville förstås gå själv trots att det var knöggligt och halt. :)
Äntligen framme vid lotten. Inte alls lika mycket snö som det brukar vara i mars! Tidigare år har vi pulsat i lårhög snö. Jag klagar inte. :)  
Hej stugan!
Jasmins äppelträd har klarat sig fint genom vinterstormarna.
 
Hemma på baalkongen visade termometern på 30 grader. Älskar vår balkong!
 

2015-03-17
19:59:37

Mars: Jasmins rum, kök och barnmössa
Jasmins rum går i orange, rosa och grönt. Hon matchar inredningen bra. Här djupt sovande i stora sängen 1 mars:
Lite rörigt, men vi har över huvud taget inte "inrett" hennes rum. Bara tagit de möbler vi hade och möblerat om. En orange och en grön saccosäck hittade jag på S&F loppis på Mariedal. En av mina favoritloppisar... :) 
 
 
De orange sängkläderna är också därifrån. Passade perfekt. :) Den småblommiga tapeten skulle jag gärna byta, men vem vet... hon kanske vill ha ett rosa romantiskt prinsessrum när hon blir större. Eller... maybe not... Jasmin har varit en supertuff tjej sedan hon föddes. Snarare hennes mamma som gillar vit spets och rosa rosor... :)
Vårt ytterst oharmoniska kök. Svart hylla, brunbetsat vitrinskåp och tavellister, köksmöbel i furu och vit barnstol... Nåja, inget som inte lite färg kan råda bot på. Ska bara bli frisk först så jag orkar med mer än jobb, hushåll och bebis. :)
Denna sydde jag på en rast på jobbet. JAG sydde! Var övertygad om att jag inte kunde, men fick guidning, steg för steg av en jobbkompis. :) Utan Johannas hjälp hade denna mössa inte blivit av. Hoppas att Jasmin kommer att gilla den också.
 

2015-03-08
21:19:00

Andra hälften av februari - mestadels katter
Fanny:
Jasmin i sitt grön-orange rum:
Semmeldagen:
Oskar med Jasmins tiger:
 
Fanny och Alex:
Fanny trött!
Jasmins säng är mysig att ligga i:
Myyyys!
Vårt överfulla förråd som vi inte kommer in i borde städas. Men svårt att få tid och ork...
Sam på besök:
La upp mina mormorsrutor för att fortsätta och göra klart. Näää, så blev det inte, nu ligger de i korgen igen...
Köpte det andra rosa garnet för att fylla ut rutorna men de två olika rosanyanserna passar inte alls ihop!
Fanny landade i sängen igen:
Vadårå mamma? Jag ligger ju inte på dina rutor i alla fall...
Möblerade om igen. Skrivbordet i Jasmins rum fick flytta in i sovrummet. Var tvungen att montera bort benen och sedan skruva fast dem igen:
Jasmin inspekterar högen på sängen. Ingen aning om var vi ska förvara allt som stod längs den här väggen tidigare... Suck... alldeles för mycket saker.
Gulligaste jänta i världen!
Måste ju inspektera pappas jobb:
Spegelbyrån från sovrummet fick flytta ut i vardagsrummet tills vidare.
För bänken tog upp hela väggen i sovrummet:
Ja, suck, var ska allt få plats? Garderoben är full redan...
Kaos som vanligt.
Ebony and ivory. Alex på vitt, Oskar på svart...
Jubileumsbuketten som jag fick på vår 21-årsdag blev lika uppskattad av Oskar och Fanny som av mig. :)
 
 

2015-03-04
18:43:00

Önskelista 28 mars
Den 27 mars fyller Mikael år och den 28 mars fyller jag år, så den 28 är folk välkomna att komma över på fika vid 14-tiden. Inget måste med presenter. Det räcker med att träffa folk och få fika. :) Vill någon ändå ge en present så önskar jag följande:
 
- Fikabröd till födelsedagsfikat eller att någon lagar mat till födelsedagsgästerna
- Matlådor att frysa in
- Pengar (till resa till brorsan som har fått barn och till projekt på kolonilotten)
- Hjälp att organisera om i förråden
- Barnvakt
- Städhjälp
- Hjälp med syprojekt
- En spärr till toalocket så att Jasmin inte kan slänga fler tandborstar i toastolen
- En bra hårinpackning (mitt hår är som fnöske)
- Sköna baggy gympabrallor i stl L
- Presentkort KappAhl eller Stadium