Mias Oas

2015-09-29
20:41:00

Jordgubbslandet 2015
Vi tänker göra om jordgubbslandet helt och hållet. Det var övervuxet av ogräs och Mikael har ideer om hur den nya formen skulle kunna se ut.
 
Jag började med att rensa den delen som var närmast roshäcken, mitt emot cykelparkeringen. Har även flyttat ingången till jordgubbslandet så att den går jämns med cykelparkeringens linje:
 
Sett från cykelparkeringen:
Flyttat gångstenarna några decimeter till vänster:
I slutet av september hade jag rensat nästan hela jordgubbslandet. Som småbarnsförälder har jag inte så mycket tid och ork så det har blivit bit för bit, nån timme här och där. Fortfarande rensning kvar vid muren:
Gjorde även om gången att följa pergolan:
Vi har inte bestämt än exakt hur gångarna, landen och formen ska se ut än, men jag vill rensa klart och flyttta alla saker så att man kan till exempel provköra skottkärran för att se att den går runt. Det ska vara praktiskt också. :)
 

2015-09-19
17:28:00

Upphöjd rabatt i mur 2015
En idé som vi har haft länge är en mur med en upphöjd rabatt som följer gången. I år blev den verklighet. Jag började med att flytta bort växter och Mikael grävde ut jorden.
JULI:
Jasmin hjälpte förstås till också. :)
På med markduk:
...och sand...
Det var rätt mysigt med "sandlådan". Blev nästan sugen på att ställa dit ett par solstolar och Jasmins pool. :)
AUGUSTI
Fick en del lecablock av lottgrannen och hade några hemma på balkongen som vi tog ut på kolonilotten. Fick köpa till några också.
Jag målade stugväggen och oljade in spaljén för att det blir lite svårt att komma åt sedan när allt i rabatten har växt upp.
Mikael murade:
...och murade...
...och murade...
Färdigmurat:
Sedan blev det många kärror jord från komposten... :)
SEPTEMBER
La på trampstenar för att lättare kunna rensa i rabatten sedan.
Rabatten ser lite ut som en båt. Det var inte planerat, det bara blev så. :)
Började med att plantera Daglilja längst bak, en växt med orange blommor i hörnet, Silverarv och en med rosa spröt i framkant:
En liten stackars i framkant och en gul där bak:
Den här blir ganska hög med stora gula blommor:
Planterade en prästkrageliknande bredvid dagliljan:
Alpmartorn och malva fick flytta in till vänster:
Pionen fick flytta dit. Hoppas att den tar sig:
SEPTEMBER
Flyttade om lite i rabatten. Den höga lila "prästkragen" fick flytta till höger. En liten stackars riddarsporre fick flytta till den andra längst bak, till vänster. Syns inte så bra på bilden. Flyttade en backnejlika också:
Har planer på att flytta dit Bergenia också, men jag är inte så duktig på det här med komposition, så jag tänkte vänta till våren och se hur de här växterna växer till sig. :)