Mias Oas

2014-09-30
11:58:00

140905 och framåt: Lägenheten och lite av varje...
Var less att kattrumporna ramlade utanför kattlådorna hela tiden, så jag införskaffade ett stycke rejäl plastlåda från Jula, avsedd för murbruk egentligen, men jag hade letat en svart kattlåda så jag blev nöjd. Och katterna med, för de första veckorna använde de bara denna, trots ren sand i de andra lådorna... :)
Tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten 
 
Väven är i princip färdigbyggd. Biblioteket håller på att flytta in. Personligen tycker jag det var ett onödigt bygge och föredrar gamla byggnader framför moderna, men det är jag det... Det kanske blir bra med ett "kulturhus" i Umeå...
  
849 olästa mejl. Det mesta skräp förstås:
De har byggt en brygga utanför Hamnis, har inte hunnit kolla in den än, men ska...
Hemma i lägenheten. Har satt skott av ampellilja i ljuslyktor i fönstret. Hoppas de hinner ta sig innan det blir för mörkt...
 
Quick fix i köket. Den stackars Muchatavlan förtjänade en bättre placering än bakom en dörr. Och i köket fanns hela denna yta tom:
Tavlan från en annan vinkel med en liten älskling i förgrunden:
Hittade en billig sänggavel på Cityboard. Var egentligen ute efter en spegeldörr att bygga om till sänggavel, men denna tidstypiska i syrabetsad furu från sent 80-tal får duga.
 
Den ska förstås pimpas! Höjas ca 30 centimeter, målas vit, kanske byta ut lite knoppar... Tänker mest använda saker som finns hemma.
 Ännu varmt på balkongen. Alex trivs bra ute!
Nyvaken Fanny trivs bäst i sovrummet...
Mikael köpte godis när jag var krasslig. Mycket uppskattat godis! :)
 
Slängde sopor på väg till jobbet och såg denna ljuskrona slängd i glasinsamlingen. Hade inte möjlighet att ta rätt på den, men var sugen.
 
Skulle vilja ta rätt på prismorna och göra nåt annat med ringen till Jasmins rum, hänga upp färgglada prismor kanske. Eller måla befintliga... Nåja, den finns nog inte kvar längre...  
 
Finbesök på jobbet. Botade min bebisabstinens litegrann. :)
En gammal ram hittad i soporna för något år sedan. Mikael har skurit till en glasskiva och nu ska ramen målas. Frågan är bara om den ska ut till stugan, i vilket fall den blir vit. Ska den vara hemma, ja då blir den svart. Måste besluta det först... :)
 
 

2014-09-09
14:17:05

140909 Jasmins rum fortsättning...
Den här lagerhyllan fick flytta från Jasmins rum....
  
...till sovrummet. Till Oskars stora förtret. Han älskar att ligga däruppe. :)
 
Men jag tycker att hyllan gjorde sig bättre i sovrummet, även om den inte är särskilt vacker. (Flyttade ut sängkläder från garderoben för att få plats med både Mikaels och mina kläder):
Men åter till Jasmins rum... Flyttade lillans säng mot gästsängen så att hon ska ligga nära mig på natten.
Fortfarande saker som ska rensas ur bokhyllan, bara Jasmins saker ska vara där, men en sak i taget. :)
Och mycket av stöket hamnade på skrivbordet...
Fortfarande fix kvar, men mest tid har garderoberna tagit...
 
Här kommer en lång och krånglig förklaring till varför vi flyttade över korgarna från den (platsbyggda) högra till den nya till vänster. 
 
För att kunna dra ut trådkorgarna så var man tvungen att stänga rumsdörren. Om en liten tjej skulle få för sig att göra det och inte klara av att styra in korgarna... ja då kommer man inte in i rummet utifrån utan att bryta upp dörren. Det ville jag förstås inte riskera. :)
  
Jättedumt byggt, men så blir det ofta i miljonprojektsområden...
 
Problemet, och det som har tagit flera dagar: upphängningen är annan än garderoben till höger. Så, Mikael tog spillbitar från en skiva som jag sågade till högra garderoben. Av dem blev det lister att hänga trådkorgarna på.
 
Har inte skivor så att det räcker till den högra garderoben, därav kaoset med sittdynor, filtar och kläder som ska sorteras efter storlek. Men lite har jag rensat ut som ska skänkas bort. Känns alltid skönt att bli av med saker. :)
 
Fortsättning följer...