Mias Oas

2015-05-29
22:30:00

Gräsmatta 2015
Förra året blev vi av med redskapsboden. Vi ska anlägga gräsmatta där den stod och den 5 maj i år började jag jämna till jorden. Fast först testade jag att ställa ut pallkragarna som ska stå någonstans. Det här var ingen bra lösning. Det blir nog någon annan variant:
14 maj. Plockade upp gångstenarna för att fylla på jord och skalade av ogräsmatta:
21 maj. Jämnade till marken ännu mer:
24 maj:
 
28 maj. Lerfält!
29 maj fick jag hjälp av mor att jämna till ännu mer:
2 juni. Mamma slet hårt med krattningen, men till slut var det jättejämnt och fint. :)
6 juni. Mikael sådde gräsfrö, täckte med täckväv och vattnade. Sedan kom regnet... :) Bara att hoppas på varmt väder så att det växer fort. Vill att Jasmin ska kunna springa runt där senare i sommar. :)
27 juni hade det växt så här mycket. Pallkragar i stjärnform hade vi också fått dit. :)
 
 
 

2015-05-15
04:18:00

Maj 2015 på kolonilotten
Vi har många planer för kolonilotten i år. Den här delen av verandan ska få sig ett staket. Tanken att ha den öppen för att kunna sitta och dingla med benen har bara resulterat i att vi har lassat upp allt skräp där, för det var ju så enkelt liksom. Här på bilden har jag dock städat. Det vill säga, burit upp allt skräp på andra delen av altanen... :)
Grillarna och några bord ska stå längs räcket, så att det blir enklare att förbereda mat, grilla och diska efteråt. Synd bara att grillarna är så fula. Den ena får vi nog slänga eftersom den har havererat... :)   
Det började regna medan jag var därute. Skönt att kunna ta sin tillflykt i stugan med en kopp te. Bordet är hittat i soporna och fått decopage av presentpapper som jag tyckte var för fint för att slänga.
Jag skulle vilja isolera stugväggarna utifrån eftersom det blir ohyggligt varmt på sommaren. Det vill inte Mikael... Det blir nog bara en målning av väggen i sommar. Sedan ska vi bygga en mur framför med en upphöjd rabatt. Hängrännor ska justeras och fula vattentunnan ska flyttas till högra delen i bild.
Projekt ta itu med ogräsmattan har startat! Testade att ställa ut pallkragarna, men det var inte ens roligt att försöka så ful och ojämn som marken var.
På Kristi Himmelfärdsdag fick jag hjälp av Mikael. Han lyckades få Jasmin att somna inne i stugan! I sin spjälsäng från förra året, som jag trodde var alldeles för liten. Och hon sov 2 timmar, så vi hann en hel del! :)
Ogräsmattan:
Fick en ungersk syren av lottgrannen Carina! Vi planterade den bredvid gångstigen. Äntligen har jag mitt träd mitt på lotten! Vi vattnade hur mycket som helst och natten efter regnade det. Och så beskar jag några grenar av trädet för att energin inte ska gå till att sätta blom i år. Jag kan nog vänta ett år med blomstret. :) Är så oerhört glad för trädet!
 
Opp, opp, rabarberknopp!
Björnbär:
Har grävt en gång bredvid rödvinbärsbusken för att lättare komma åt att plocka i höst. Ska lägga brädor där:
Tulpanerna jag satte i höstas har kommit upp! Fantastiska färger!
Mor har beskurit och rensat rosenhäcken. Gjorde stor skillnad!
Häcken sedd från andra hållet:
Från sidan:
Jag rensade och planterade violviva och pärlhyacint. I bakkant tänker jag sätta narcisslökar. Hade funderat på vitsippor som marktäckare under rosorna, men de vissnar väl ner? Behöver något som är snyggt hela sommaren och helst konkurrerar ut kirskålen!
 

2015-05-15
03:51:00

Balkongen våren och sommaren 2015
11 april fick jag hjälp av Jasmin att städa på balkongen efter vintern. :)
 
Den 19 april var golvet inoljat och jag hade börjat ställa ut möblerna. Alex favoritrum! :)
Jasmin måste också inspektera:
Den 21 april var en ovanligt varm dag och det var runt 25-30 grader på balkongen på kvällen. Då gick det bra att provleka i kortärmat. Sköldpaddestackarn från Gran Canaria tappade båda sin bakben i leken... :)
Den 7 april fick jag tag i tre lastpallar istället för lecablocken som vi hade förut under bänkskivan. (Tog ut dem till kolonilotten förra året för ett annat projekt.) Två dagar senare kapade Mikael till lastpallarna för att passa in under skivan:
 
Jasmin hjälpte till att sopa upp sågspånet. :) Saknas några trätrallar till golvet. Plasten under har spruckit under förvaring utomhus på vintern. Vi har nämligen lite platsbrist i förrådet...
Mamma var på besök i maj-juni och sydde kuddöverdrag av det randiga tyget. Tycker det blev superbra!
JULI 2015
Det mesta av vårens frösådder har fått flytta ut:  
 
Jordgubbsplanta från kolonilotten:
 

2015-05-08
13:57:39

April 2015 - Jasmins rum
Jasmins rum gick i orange och grönt.
Det var någon som tyckte att vi har lite leksaker till vår 1,5-åring... Jag tycker det här räcker. Har ju lite i vardagsrummet, köket, hallen och på kolonilotten också... :P
Fick en rosa matta av svärmor så då bytte jag färg i hela rummet:
 

2015-05-08
13:46:00

150418 Kattutställning
Träffade grannen Kerstin som hade vunnit pris och sedan kusin Camilla som var där med sina sphynxar. Bilderna blev så dåliga att jag bara lägger upp de som är minst dåliga.
 
Utan inbördes ordning. Fin katt:
  
Fin svartpadda:
Fin katt:
Fina katter:
Wow liksom:
Å så fröken svartpadda. Fiiin katt:
Många fina katter. :)