Mias Oas

2011-11-28
00:02:02

111127 Besök från USA och annat
Den här veckan har verkligen varit händelserik, både på jobbet och fritiden. Inte någon tid till vila eller mycket sömn heller för den delen. :)

Natten måndag-tisdag natt var min mage paj så det blev inte många timmars sömn där.

Tisdag: I tisdags kväll hade vi möte med kvartersrådet för att planera inköp till det årliga julbordet, som hölls idag, söndag. Det blev ganska sent och efteråt hade vi lite grejor att fixa inför onsdagen. Kom i säng vid 12-halv ett på natten.

Onsdag: Upp klockan 5.30 på onsdag morgon för att hämta bror Tomas och svägerskan Amy på tåget. De bor i San Fransisco så vi träffas inte särskilt ofta. Det blev förstås en sen kväll för vi hade mycket att prata om. :) Kom i säng vid 12-halv 1 igen.
Tomas och Amy

Torsdag: Jobbade förmiddag, hade tagit ledigt på eftermiddagen. Åkte till Övik med sambon, brorsan, svägerskan och en kusin för att hälsa på mormor. Mormor blev jätteglad av att träffa Tomas och Amy! När vi kom tillbaka till Umeå så stannade vi till på Socialize för middag. Mmmums!
Middag på Socialize 
Hem och packa för Tomas & Amy som skulle med nattåget till Stockholm. Tråkigt att ta farväl, men vi ska försöka åka till San Fransisco till våren. Det blev förstås en sen kväll, kom i säng vid halv 1 igen.

Fredag: Morgonmöte på jobbet. Kände mig rätt knäckt, men ändå glad och upplyft efter "mini-släktträffen". På kvällen var jag dock inte alls pigg. Nyöppnad loppis på lunchen. Fyndade 4 rosskålar för 15:-:
Loppisfynd rosskål

Lördag: däckad hela dagen med feber, halson och snuva. Orkade inte ens hjälpa till att ställa i ordning i kvarterslokalen inför julbordet.

Söndag: Sov fram till 15, hjälpte sen till med julbordet. Snuvan höll sig lugn tack och lov, var rädd att börja nysa i maten eller nåt, men jag hade bara feber, svullna bihålor och kände mig jättetrött. Julbordet blev lyckat i alla fall och i år lottade vi ut priser också. :)
Julbord i kvarterslokalen på Ystarvägen 147, kvarteret Prästosten 2 i Umeå.
Nu känner jag mig som skit, med en annalkande migrän, eller om det bara är bihålorna som spränger. Fattar inte hur jag ska orka igenom morgondagen när det känns som att jag håller på att gå sönder, men det måste gå på nåt sätt. Har köksvecka på jobbet nästa vecka...

2011-11-19
22:02:50

111116 Vintring av balkongen
Har vintrat balkongen. Känns alltid lite sorgligt att göra det, men om 5 månader är det dags att plocka fram allt igen. Penséen blommar på trots att det är november i norrland:
Tråkig vinterbalkong Pense som blommar i november i norrland
En liten film från balkongen:
 

2011-11-19
21:38:37

111119 Inredning, loppis och mormorsrutor
Idag har jag äntligen fått hjälp att höja gardinstången några decimeter. Det ger en känsla av mer rymd och att det är högre i tak eftersom ögat följer gardinernas lodräta linje. Nu ska jag bara hitta en gardinstång att skarva med så att gardinerna kan gå från vägg till vägg. Det saknas en decimeter... Nåja, det känns bra att ha fått upp de röda vintergardinerna. SMHI lovar snö imorgon så det kändes som att det var läge att plocka ner de rosa sommargardinerna...
Har höjt gardinstången i vardagsrummet för att skapa känsla av mer rymd i rummet.
Har försökt mig på att fästa ihop mormorsrutorna som jag virkade förra hösten. Försök 1 blev dock ganska misslyckat. Bara att dra upp och försöka igen!
Ett försök att fästa ihop mormorsrutor.

Oskar tyckte att mormorsrutorna och garnnystan var sköna att ligga på. :)
Katten Oskar i virkkorgen

Hittade två lyktor på Pias loppis idag. 10 kr styck! Fynd!
Ljuslykta från Pias loppis Ljuslykta från Pias loppis på Ersboda, Umeå.

Bild 1: Imorgon måste jag ta itu med förrådet. Nästa söndag är första advent och jag kommer inte att hinna adventspynta nästa vecka, så det måste bli imorgon. Problemet är bara att jullådorna ligger lääängst in i förrådet...
Bild 2: Fyndade en julstrumpa för 10 kr på Myrorna idag. Ska pimpas med diverse bling. Tekulor kan man aldrig ha för många av. Också 10 kr på Myrorna. :)
Städa förråd Julstrumpa 10 kr på Myrorna. Tekula 10 kr på Myrorna

Penséen på balkongen har klarat sig från april till november!
Pensé i norrland i november

Och så en bonusbild på en grannes supergosiga katt. Sköldpaddsfärgad långhårig skönhet.
Supergosig katt. Sköldpaddsfärgad långhårig skönhet.

2011-11-13
10:53:16

Önskelista jul

Än är marken bar och det är ovanligt varmt för att vara november. Jag har inte ens vintrat klart på balkongen (d.v.s. tömma och olja in kattnätsramar och trätrall), men julen närmar sig...

Nu byter jag visserligen inte julklappar med så många längre, men jag skulle bli jätteglad om tomten lämnade något av detta under granen

Modkat kattlåda svartSvart vattenfontän katt

 1. Modkat kattlåda svart
 2. Vattenfontän Pioneer Raindrop Style Keramik, svart
 3. Gammeldags solur till kolonilotten
 4. Gott te (Inte lakrits!)
 5. Fin choklad
 6. Presentpaket duschkräm, ”dofta-gott” grejor
 7. Bakpensel
 8. Stövelstöd/Stövelhängare
 9. Nattlinne i bomull, stl M
 10. Mysbyxor/joggingbyxor i bomull, stl M
 11. Vetetofflor (som man värmer i mikron)
 12. Pengabidrag till resa eller kolonilotten
 13. Badkudde
 14. Presentkort H&M, Indiska, Plantagen eller Byggmax
 15. Vinterdäck till cykeln
 16. Träningsmaskin som tar liten plats framför tv:n. Crosstrainer eller löpband.
 17. Singstar/Karaoke/Wii eller liknande
 18. Laptop-bricka
 19. Knäskydd till lotten
 20. Skottkärra
 21. Japansåg
 22. Grep i kraftigt material som inte böjer sig när man gräver upp plantor. :)
 23. Gummibåt till ån utanför kolonin. :)

2011-11-06
17:10:48

111106 Vintring av lotten

Idag gjorde vi klart för vintern i stugan. Plockade bort täckpapp efter målning av möbler, packade ihop tyger och mattor som fanns kvar och bar in de utemöbler som inte är enbart gjorda av plast:

Trädgårdsbordet målade jag klart förra veckan. Det ska bli skönt att bara kunna ställa ut det nästa sommar och inte börja våren med att renovera möbler. :) (Fast jag har en solstol kvar att skrapa och måla...)
Trädgårdsbordet äntligen färdigmålat

Tja, det ser ju inte direkt städat ut i stugan, men bra att kunna förvara de möbler som inte tål väta så bra inomhus:
Förvaring i stugan

Har varit helt slut i helgen! Stod i Glashuset förra veckan för att lansera Umeås nya ungdomssajt www.umea.se/ung. Det var en massa strul innan så det var rätt tröttande, men också kul!
Maria Lindqvist i Glashuset. Lansering av www.umea.se/ung under Kulturlovet 2011.

Igår sov jag till kl. 15 och idag har jag varit helt slut! Anna undrade om jag ville komma över och göra pizza och hjärnan ville, men kroppen orkade inte...