Mias Oas

2015-05-15
04:18:00

Maj 2015 på kolonilotten
Vi har många planer för kolonilotten i år. Den här delen av verandan ska få sig ett staket. Tanken att ha den öppen för att kunna sitta och dingla med benen har bara resulterat i att vi har lassat upp allt skräp där, för det var ju så enkelt liksom. Här på bilden har jag dock städat. Det vill säga, burit upp allt skräp på andra delen av altanen... :)
Grillarna och några bord ska stå längs räcket, så att det blir enklare att förbereda mat, grilla och diska efteråt. Synd bara att grillarna är så fula. Den ena får vi nog slänga eftersom den har havererat... :)   
Det började regna medan jag var därute. Skönt att kunna ta sin tillflykt i stugan med en kopp te. Bordet är hittat i soporna och fått decopage av presentpapper som jag tyckte var för fint för att slänga.
Jag skulle vilja isolera stugväggarna utifrån eftersom det blir ohyggligt varmt på sommaren. Det vill inte Mikael... Det blir nog bara en målning av väggen i sommar. Sedan ska vi bygga en mur framför med en upphöjd rabatt. Hängrännor ska justeras och fula vattentunnan ska flyttas till högra delen i bild.
Projekt ta itu med ogräsmattan har startat! Testade att ställa ut pallkragarna, men det var inte ens roligt att försöka så ful och ojämn som marken var.
På Kristi Himmelfärdsdag fick jag hjälp av Mikael. Han lyckades få Jasmin att somna inne i stugan! I sin spjälsäng från förra året, som jag trodde var alldeles för liten. Och hon sov 2 timmar, så vi hann en hel del! :)
Ogräsmattan:
Fick en ungersk syren av lottgrannen Carina! Vi planterade den bredvid gångstigen. Äntligen har jag mitt träd mitt på lotten! Vi vattnade hur mycket som helst och natten efter regnade det. Och så beskar jag några grenar av trädet för att energin inte ska gå till att sätta blom i år. Jag kan nog vänta ett år med blomstret. :) Är så oerhört glad för trädet!
 
Opp, opp, rabarberknopp!
Björnbär:
Har grävt en gång bredvid rödvinbärsbusken för att lättare komma åt att plocka i höst. Ska lägga brädor där:
Tulpanerna jag satte i höstas har kommit upp! Fantastiska färger!
Mor har beskurit och rensat rosenhäcken. Gjorde stor skillnad!
Häcken sedd från andra hållet:
Från sidan:
Jag rensade och planterade violviva och pärlhyacint. I bakkant tänker jag sätta narcisslökar. Hade funderat på vitsippor som marktäckare under rosorna, men de vissnar väl ner? Behöver något som är snyggt hela sommaren och helst konkurrerar ut kirskålen!
 
Taggar: återbruk bord decoupage ungersk syren kolonilott vadforsen koloniområde stuga gräsmatta;
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: