Mias Oas

2015-06-12
23:40:00

Planer på lotten 2015
Här ska en mur byggas och en upphöjd rabatt ska anläggas. Det ser inte klokt ut nu, vi har lagt ut lekablocken på prov. Vi ska försöka få tag på gratis tegelsten så fort som möjligt också. Det kommer säkert att bli bra när det är klart! Vi måste rikta om hängrännorna först, så att vi kan flytta vattentunnan till högra kanten av stugan.  
Bokhyllor ska byggas längs ena väggen. Perfekt för att gömma undan böcker, leksaker och en massa småpryttlar! :) Vi måste bara skaffa fler konsoller och hyllplan. De hyllplan som jag hade sparat var inte djupa nog för dessa konsoller.
Det här badrumsskåpet snickrade svärfar till oss för många många år sedan. När vi flyttade så passade det inte under handfatet i nya badrummet. Furufärgat blir vitt och passar bättre in på lotten. :)
Även kökssoffan som följde med stugan får bli vit. Allting blir vitt vitt vitt! :)
En gång ska läggas där jag har grävt ut, för att lättare kunna plocka från vinbärsbusken och för att kunna gena ut till grusgången. Det blir nog bara träplankor.
Ett altanräcke ska byggas. Hela altanen måste oljas in också. Den börjar få stora sprickor.  
Gräsmattan är sådd så nu väntar vi på varmare väder och att det ska gro. Mamma har jobbat som ett djur för att jämna till jorden så här fint. En bild från innan vi sådde:
Anlade en rabatt bakom äppelträdet. Bättre bild kommer! Här var det alldeles nyplanterat, nyvattnat och sten var inte utlagt längs hela kanten.
Rabatten vid cykelparkeringen är också för eländig. Här ska det bli ett stenparti. Har fått en massa sten av lottgrannen Carina. :)  
Vad är nu detta? Jo, pallkragar har blivit av med en sida. Fyra stycken behövs för att göra en "stjärna" I mitten tänkte jag sätta en stor kruka eller ett vattenblänk. (Inspiration från trädgårdstisdag.)
Stugan måste målas om! Så här illa ser dörren ut:
 
Taggar: planera kolonilott trädgård;
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: