Mias Oas

2013-09-09
04:53:00

130906-08 Loppisfynd, uppsnyggning av syrenbersån, spaljé och bygge av ryggsäck på stugan
Lördagen började med en loppisrunda följt av ett besök till ByggMax. Stolen till höger följde med till lotten för 50:-.
Och missmatchar de andra två stolarna fint. :) Den bruna blir nog vit så småningom. :)
  
Ljus till Änglaspel och en rosig scarf för 30:-
Ett besök på Bondens marknad hann vi också med. Köpte svindyrt (men gott bröd)
 
Vid föreningsstugan hade någon ställt en bunt dynor som ska åka till soporna nästa lördag. Jag tog hand om allihop. De ska klippas till ryggstyd till säng/sofforna:
 
Den brun-orange följde med hem till lägenheten och blev perfekt till balkongens "soffa"!
I helgen fortsatte vi snygga till i syrenbersån. Malvan som jag planterade för att fylla upp mellan syrenerna rykte. Likaså ogräset som hade växt upp där emellan. Istället täckte vi marken med tidningspapper och täckbark. Sedan la jag tillbaka stenarna i kanten.
Stenarna gör mest att det hela ser ut som en lustig krage. Det kommer även att bli knepigt att klippa gräset i kanten, så de kommer jag nog att lägga på insidan istället. Det vill säga mellan täckbarken och stenrundeln i mitten. Då förhindrar de att täckbarken ramlar in där man sitter.
Kvällssol i den varma septemberkvällen:
Vi bytte ut det fula runda plastbordet som stod i hörnet, mot ett fyrkantigt bord. Hörnet blev genast mycket mer inbjudande:
Dags för gräsklippning. Nästa helg kanske. :)
Fula runda pelarbordet hamnade på altanen. Storleksmässigt mycket bättre, men fortfarande ett väldigt fult bord. Hela södersidan av altanen är väldigt skräpig och ofärdig:
 
Matchande halvdöda blommor i vas och balkonglåda. :)
I pergolan fortsätter hallonhäcken att växa som besatt! Vi har heller inte orkat skörda hallonen allteftersom de har kommit i år, men det har varit mycket med byggnationer, målning, rensning och fix och begränsat med tid (eftersom vi jobbar och bara är på lotten på helgerna) och ork (eftersom magen växer för varje dag och foglossningen blir värre och värre).
Har endast orkat måla klart en spaljé till pergolan. Den fäste Mikael ordentligt mot höststormar så att jag ÄNTLIGEN fick linda upp den stackars Klematisen som hade växt runt runt sitt gamla  växtstöd. Nu räcker den ända upp till taket. Och längre:
Förra helgen rensade jag bort krolliljorna och ogräset som växte framför rosenbuskarna (en krollillja har jag dock sparat, för den ser ut att slå ut när som helst). Lökarna satte jag bakom rosenbuskarna istället.
 
Längst i framkant så planterade jag istället två andra växter; en som får söta rosa blommor i juni och till höger om den en halvdöd Silverarv som jag i våras planterade bredvid en Klematis Jackmanii vid entréportalen. Problemet var bara att rosenbuskarna bredvid hade vuxit sig så stora att de skuggade Silverarven. Hoppas att den tar sig nu när den har fått flytta till ett något soligare ställe:
Till vänster i bild syns portalen mot grannarnas tomt:
Vackra men giftiga Solanum som växer på portalen. Har inte bestämt om jag ska göra mig av med den. Väntar ju barn.
Vita entréportalen skymtar i bakgrunden:
Mikael började bygga ryggsäcken bak på stugan. Vi hoppas kunna göra oss av med redskapsboden samt få bättre överblick över redskapen. Första dörren snickrad:
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: