2010-10-02
09:25:13
Mörgotta två olika recept
Mörgotta alt. 1
Det här var traditionellt julgodis i min familj som barn. Påminner lite om fudge men mycket godare. Tar lång tid och kräver ständig uppsikt, men är väl värt mödan.
4 1/2 dl socker
1 msk smör
1 1/2 dl standard mjölk
1 msk kakao
Blanda allt i en kastrull och koka på medelstark värme, tills temperaturen är 140°C, ca 20 minuter.
Bred ut massan (20x30cm) på ett bakplåtspapper och skär den i bitar när den svalnat något.
Mörgotta alt. 2 (smalare)
3 dl socker2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Koka massan under omrörning, minst 15 min. minuter.
Gör kulprov efer 15 minuter för att se om massan är tillräckligt tjock. Bred ut massan på ett bakplåtspapper och skär den i bitar när den svalnat något.
Kommentera inlägget här: