Mias Oas

2010-10-02
09:21:00

Kalorisnål knäck
Inte så jättemycket smalare än vanlig knäck, men lite...

2 dl vaniljvisp 12%
2 dl sirap
2 dl socker
0,5 dl hackad mandel

1. Blanda vaniljvisp, sirap och socker i en vid gryta. Använd gärna hushållstermometer.
2. Koka kraftigt tills termometern visar xa 115 grader. Det tar ca 10 minuter. Eller prova det så kallade "kulprovet". (Häll lite knäck i ett glas vatten och se om du kan forma det till en kula.)
3. Tillsätt mandeln och fyll knäckformar med hjälp av två teskedar. Förvara dem kallt och stapla dem inte ovanpå varandra, för då kladdar de ihop. Lägg smörpapper mellan lagren.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: