Mias Oas

2010-10-02
09:12:33

Bananglass med chokladsås
Nyttigare än glass gjord på mjölkfett eftersom olivoljan inte belastar kroppen på samma sätt. Eftersom jag är ganska bekväm av mig brukar jag byta ut kokosoljan mot vatten (något mindre mängd än kokosoljan) och köra det någon minut i micron i stället.

3-4 timmar i frysen

GLASSEN
6 mycket mogna bananer
1 1/2 dl olivolja
4 matäpplen
2 tsk vaniljsocker

1. Blanda de mosade bananerna med olivoljan till en tjock smet. Blanda i finrivet äpple. Smaka av med vaniljsocker.

2. Lägg smeten i frysen i 3-4 timmar tills den stelnar till glass. Låt den stå i kylskåpet en halvtimme innan den serveras.

SÅSEN
8 msk kokosolja
8 msk rent kakaopulver

1. Häll kokosoljan i panna på låg värme. Tillsätt kakaon under ständig omrörning. Låt såsen småkoka i 2-3 minuter och rör hela tiden.

2. Häll den över glassen. Vänta ett par minuter med att servera så att chokladsåsen tjocknar.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: