2010-11-15
18:42:00
Hastbullar med honung och bär
8 stycken
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl (kanske går att byta ut mot grahamsmjöl el dylikt?)
50 g smör
1/2 dl honung
1 dl mjölk
ett litet ägg
ca 1 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar eller urkärnade körsbär (jag tog röda vinbär)
1 litet ägg till pensling
pärlsocker till garnering (kanske går att byta ut mot hackade nötter eller solroskärnor?)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Blanda mjölet med bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, honung, mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Klicka ut degen i 8 bullformar av papper. Tryck ner bär i formarna. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl (kanske går att byta ut mot grahamsmjöl el dylikt?)
50 g smör
1/2 dl honung
1 dl mjölk
ett litet ägg
ca 1 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar eller urkärnade körsbär (jag tog röda vinbär)
1 litet ägg till pensling
pärlsocker till garnering (kanske går att byta ut mot hackade nötter eller solroskärnor?)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Blanda mjölet med bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, honung, mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Klicka ut degen i 8 bullformar av papper. Tryck ner bär i formarna. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler
Kommentera inlägget här: