Mias Oas

2010-12-12
18:22:10

Julgran från kolonilotten och Hamnmagasinets Design- & Julmarknad

Idag fick Klara och hennes sambo Jocke en gran från vår kolonilott.

Klara och Jocke fick granen på vår kolonilott som vi ändå var tvungna att ta ner.
Det var oplogat sista biten till parkeringen utanför koloniområdet så vi körde fast, men eftersom vi var tre som kunde knuffa på bilen så löste det sig. Klara och Jocke fick backa ut för att undvika att också köra fast. Inte lätt att backa med en julgran som skymmer sikten och med avgaser som rök in i bilen... Efter lite dramatik var de dock ute på den plogade delen av vägen och kunde vända. Tror att vi alla pustade ut då. :)

Det har blivit en hel del snö på stugtaket.
Det har blivit en hel del snö på stugtaket.

Mikael försöker få bort snön från taket, men det behövs en stege för att komma åt.
Mikael försöker få bort snön från taket, men det behövs nästan en stege för att komma åt. Kanske nåt man borde ha önskat i julklapp? ;)

Det var otroligt vackert på väg ner på stan:
Det var så vackert på väg ner på stan.

Det var så vackert på väg ner på stan.

Det var så vackert på väg ner på stan.

Efter ett stopp hos Klara & Jocke med granen åkte vi till Hamnmagasinets årliga Design- & Julmarknad. Träffade Rebecca som fick en hyacint (de två andra tog jag upp på kontoret) eftersom vi har allergiker i familjen så att jag inte kan njuta av dem hemma. Sara från Umeå Fritid var också där + en massa personer som jag jobbar med. :)

Det blev mer prat än inköp, men det blev i alla fall 4 tvålar för 140:- gjorda av ungdomar som samlade in pengar till en klassresa, och rökelse för 10:-. Hade tänkt mig en vetevärmare, men det var så mycket folk och magen growlade högt och krävde mat genast! Sistnämnda löstes med lunch på Folkkök: risgrynsgröt och vörtlimpa för 25:-. Det är sjuukt billigt! Och gott! Måste gå dit och käka någon annan söndag!
Design- & Julmarknad på Hamnmagasinet 12 dec 2010.

Design- & Julmarknad på Hamnmagasinet 12 dec 2010.
Design- & Julmarknad på Hamnmagasinet 12 dec 2010.

Efter Julmarknaden åkte vi på K-Rauta för att inhandla en mdf-skiva till kontoret. Har tänkt klä in den i vaxduk tills jag har tid att måla den. Men nu fanns inte rätt storlek och vi var trötta och frusna så vi åkte hem, kokade en kanna glöggte och tittade på tecknade Narnia. :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: