Mias Oas

2013-10-20
19:03:00

131020 Loppisfynd och en tur till lotten
Idag blev det en tur till loppis på Ersboda Folkets Hus. Köpte babykläder för 25:- (se babybloggen) och värmeljus för 10:-.
 
Vi åkte förbi en loppis på väg ut till kollot där jag fyndade en stor vattenkanna för 5:-. Den gamla har spruckit i botten så det här var perfekt.  (Under jackan anas min enorma gravidmage. Bara 3 veckor kvar...)
Bakom stugan fanns frost:
Och snö på gångstigen in till lotten...
Gräset som Mikael sådde för några veckor sedan hade inte hunnit gro. Men det är bara att så igen till våren:
Två loppisrundor och en tur ut till lotten var allt jag orkade så vi åkte direkt hem sedan. Väl hemma hittade vi två jättesöta killar i barnsängen. Oskar blev dock lite generad över att vi hittade honom sovande tillsammmans med storebror, så han gick och la sig på vår säng. :)

2013-10-19
20:26:00

Älskade katter
Idag köpte vi madrass med mera till spjälsängen. Alex var först ut med att provligga den. Han såg ganska nöjd ut. :)
Näst på tur var Oskar, som undrade varför mamma kom och väckte honom med blixtar:
Tidigare i veckan sov killarna så sött i gästrummet, rumpa mot rumpa. <3
Ja mamma, jag vet att du älskar mig över allt annat, men du behöver väl inte fota mig jämt och ständigt för det.
Vackraste Oskar:
Mammas arabprins:
 

2013-10-13
22:33:00

131013 Sy stolsdynor
Dessa tre stolar behövde stolsdynor. Så jag försökte mig på att sy, utifrån stolsdynorna till de gamla stolarna (som gick sönder i somras) som var fyrkantiga. De nya stolarna har dock runda sitsar:
Det här med att mäta och planera är ingenting för mig så jag satte bara igång att klippa sönder och idag har jag äntligen sytt två stycken. Så här blev resultatet:
Tja, ingen kan beskylla mig för att kunna sy bra i alla fall... Skumgummidynorna hade samma form, men efter att jag hade sytt överdragen så blev en rund och en avlång... :) Men, men, om man aldrig testar så lär man sig aldrig något heller. Så det så!
 
Jag har gott om tyg till den sista stolsdynan, så nu återstår bara att hitta en liten, liten bit tunn skumgummi till den gröna stolen... :)
 

2013-10-12
19:41:00

131012 Vintring av balkongen
Förra vintern lämnade vi allt kvar ute på balkongen. I år är vi dock tvungna att tömma hela balkongen eftersom Bostaden (bostadsbolaget som vi hyr av) ska inspektera alla balkonggolv.
 
Först dammsugning av trätrall och sedan avtorkning med såpa. Det varken hanns eller orkades med att olja in i år. Jag ska dessutom inte utsätta barnet i magen för lösningsmedel i olja och lacknafta... Oskar inspekterar. "Här saknas en trallbit": 
Många av träplattorna har gått sönder under. Antar att plasten har spruckit av tidigare vintrars kyla. Medan Mikael bar ut trätrall och lecablock (vår soffa därute var uppbyggd av lecablock, träskiva och madrass) till förrådet så skruvade jag bort all plast under trallen. Träbitarna ska jag ta ut till kolonilotten och hitta på något med. Vet inte vad än.
Tidigare i veckan skördade jag chili- och paprikaplantornas frukter och slängde de lusiga plantorna:
 
Mysigt med döda löss och klet fulla vardagsrumsfönstret:
Lusiga krukor och lyktor från fönstret diskades i veckan:
Nu är det bara några veckor kvar till förlossning så jag har inte så mycket ork längre. Känns frustrerande när det är så mycket kvar att göra, för när lillan väl är här med oss så kommer jag inte att kunna göra något alls... Men nu är det bara dammsugning av balkonggolvet kvar och att hitta plats åt alla möbler och saker som vi tidigare har förvarat året runt på balkongen. Om golvet inte ska åtgärdas så kan vi ju bära ut saker på balkongen igen, men fram till dess så står små bord och balkongmöbler lite överallt i lägenheten... De ryms inte i förråden. :(
 
Klösträden och torkställningen får dock vara kvar på balkongen tills dess att de kommer och ska inspektera. Katterna måste ju få vara ute i alla fall. Alex tycker att det blev kalt, kallt och omysigt utan golv och möbler:
 
Tidigare idag blev det en kort promenad till en kvartersloppis i närheten. Jag köpte ett gäng textilfärger för 20:- som jag ska hitta på nåt kul med i framtiden. :) På vägen dit gick vi förbi dessa vackra lönnar: 
 
 
 

2013-10-05
19:55:38

131005 Vintring av lotten
Idag fortsatte vi vintring av lotten. Alltid lika vemodigt. Här har vi lagt in utemöbler och krukor under presenning på altanen och i "skugghörnan".
Hoppas att gräsmattan hinner börja växa innan vintern:  
 
I rabatten här till höger verkar det växa en digitalis, fingerborgsblomma. Den ska få stå kvar. :)
En vagn full med målarfärg, stövlar och annat som ska hem till lägenheten över vintern:
Tack för i år! (Fast vi kanske kommer ut en kort sväng innan vintern. Man vet aldrig...)
 

2013-10-05
19:20:00

131002 En tur till lotten & brand på Ystarvägen
På onsdag förmiddag blev jag skickad hemifrån av målaren. :) Han skulle måla med en stark spärrfärg som inte är så nyttig för gravida. (Jag är i vecka 35 nu.) Jag cyklade till lotten. Här är den nyrenoverade vägen:
Solen sken och det var varmt och skönt.
 
Detta trodde någon på ett trädgårdsforum på Facebook kunde vara digitalis, fingerborgsblomma. Den får vara kvar. :)
Och det här gissade de var olika varianter av jättenattljus. De är jag inte lika förtjust i och kommer nog att rensa bort till våren.
Tog mina sista krafter och dammsög och såpaskurade golven i stugan med vitsåpa inför vintringen av stugan:  
Efteråt satte jag igång elementet och fikade och vilade med Kasper som hade kommit på besök:  
Visste inte hur länge det skulle stinka målarfärg hemma så jag stannade på lotten i 6 timmar sammanlagt!
 
När jag kom hem läste jag VK klart och hittade denna annons med murblock för 10:-/st!!! Svinbilligt! Naturligtvis var de sålda redan. :(
Brand i huset
På natten utbröt panik i vårt hus. Mikael gick av nån anledning ut på balkongen vid tolvtiden på natten och såg att det brann från grannens balkong, i trappuppgången intill. Han ringde brandkåren snabbt som attan, jag rusade upp ur sängen, kläddet på mig och sprang ut i förrådet efter kattburarna.
 
Sedan var det bara att avvakta tills vi hörde från brandmännen om vi behövde evakuera lägenheten. Det slapp vi tack och lov. Det hade bara brunnit på balkongen, inte i lägenheten och innehavaren var chockad men hade klarat sig. Yttre fönsterrutan hade spruckit av hettan, men inte den inre så hennes lägenhet klarade sig. Det kanske var tur att vi fick nya fönster i våras? Och jag kommer aldrig att klaga över betongväggarna igen...
Katterna var så skärrade, först efter att målaren hade varit där under dagen, och sedan av att "pappa" försvann ut och "mamma" sprang runt som en yr höna mitt i natten med kattburarna som de avskyr, av röklukten och ljuden från branden och brandmännen. De fick faktiskt sova i sovrummet med oss alla tre och var mycket gladare morgonen efter. :)
 

2013-10-05
18:36:00

131002-03 Hallrenovering
Den här veckan har varit hektisk! Förutom en massa besök hos barnmorska, föräldrautbildning, skulle träffas och köpa barngrejor av en tjej, baka bullar med mera, så har vi fått hallarna renoverade!
 
FÖRE & EFTER:
 
 
Målarfirman ringde dan innan de kom och bad oss tömma hallarna. Som höggravid med mycket ont så var det lite stressande eftersom jag inte kan göra så jättemycket längre, men jag flyttade de saker jag kunde och Mikael fick bära ut alla möbler. :/ Dessutom hade jag en tjejträff på torsdagen som jag var tvungen att röja inför. Men det blev bra till slut! :)
 
En del av sakerna från hallarna hamnade i köket:
En del i klädkammaren:
En hel del hamnade i vardagsrummet:
Vi rymdes knappt i soffan... :)
Väggar spacklade. Redan fräschare:
 Det blir alltid mycket stök under renoveringar:
FÖRE. Yttre hallen blå, inre hallen beige och röd:
EFTER. Yttre hallen vit, inre hallen gråmönstrad tapet.
Vi är supernöjda med resultatet och pyssel/fikaträffen med tjejerna blev hur trevlig som helst. Trots att det var rörigt i alla andra rum. :)