Mias Oas

2010-10-02
09:26:46

Tebullar med russin
Nyttigare än kanelbulle till fikat, och fantastiskt gott frukostbröd!

ca 20 st, 200°C, 15 min

50 g jäst
3 dl mjölk, 37 grader
100 g smör
1 tsk salt
2 msk socker
9-10 dl vetemjöl
50 g russin
PENSLING
1 uppvispat ägg

Rör ut jästen i lite av mjölken. Smält smöret i resten av mjölken och blanda samman med den utrörda jästen. Tillsätt salt, socker, mjöl och russin. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
Arbeta degen och forma till bullar och låt dem jäsa på bakpappersklädd plåt ca 20 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda i 200 grader i 15 minuter. Serveras varma.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: