Mias Oas

2013-07-10
22:42:11

130710 Portalbygge
Den gamla i humleportalen i stålkonstruktion blåste sönder i förrgår: Idag byggde Mikael upp en ny portal:
Mikael bygger:
Virke och jordankare är inhandlade på ByggMax, men "spaljéerna" är delar från ett gammalt växthus som grannen skulle slänga för några år sedan. Nu kom de delarna äntligen till användning! Älskar återbruk!
Det enda som är kvar är att kapa till "spaljén" som ska utgöra tak och fästa den. Vi har dock ingen bågfil så det måste vi införskaffa för att kunna slutföra portalen.
Närbild. Nu är det bara att hoppas att humlen återhämtar sig snabbt efter nedklippningen och börjar utnyttja portalen att växa uppför:
Jag röjde upp bland byggmaterial och verktyg i köksdelen i stugan, men det glömde jag fota när jag var klar, så det blir en bild på dagens rabarberskörd:
Lite osäker på hur jag ska hänga upp speglarna inne sovrumsdelen så jag testade att lägga ut dem på sängen:
Det här skavda fula bordet hittade jag i soporna för nåt år sedan. Det är uppskurat och rent, men ser inte så roligt ut. Har fått tips både om att göra decoupage och om att sätta en text... Hmm, får nog suga på den karamellen. Kommer tyvärr inte att ha tid att fixa så mycket med inredningen. Det är så mycket som måste bli färdigt utomhus. :(
 
 
Taggar: bygga,trädgårdsportal,humleportal,portal;
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: