Mias Oas

2012-06-11
20:10:38

120609 Altanbygge, VK och gallkvalster
Vi skulle "bara" rensa en liten bit jordgubbsland idag. Vi är båda förkylda och har inte så mycket ork. Det blev dock betydligt mer jobb än planerat...

Rensade jordgubbsland och la ut tidningar och täckbark mot ogräset:
Tidningspapper mot ogräs

Sju sidor VK under täckbarken ska tydligen göra tricket. :)
Sju sidor VK mot ogräs

Jag hade tagit med ett gäng fröpåsar och lavendel som skulle planteras ut. Då måste man ju rensa jorden innan man sår och planterar... Sådde luktärter vid humleportalen och nattviol framför lupinerna vid cykelparkeringen. Lavendeln fick bo bredvid lupinerna. Flyttade lite penseer och violer som hade dykt upp i jordgubbslandet.

Vi fick en jättefin smidesbänk av en granne som skulle slänga den. Den blev jättefin framför stugan. (Den gamla bänken fick en ny plats bredvid redskapsboden.)
Vit smidesbänk

Vi testade olika storlekar för verandan som vi ska bygga i sommar.
 

Vi fick en jättefin smidesbänk av en granne som skulle slänga den. Den blev jättefin framför stugan. (Den gamla bänken fick en ny plats bredvid redskapsboden.)
Vit smidesbänk


Svalorna har lagt ägg i en korg som hänger på stugan. Vi flyttade korgen en bit och hoppas att de finner ro att ruva även om vi är i närheten.
Svalägg

Allt detta hade gott och väl räckt idag. När vi var nästan redo att åka hem för dagen så fick vi veta av en granne att våra svartvinbärsbuskar var drabbade av gallkvalster som härjar på området. Det var bara att ta de sista krafterna och klippa ner, gräva ner och stoppa ner buskarna i plastsäckar för att det inte ska sprida sig. Klippte ner alltihop i små bitar, packade i plassäckar och slängde hemma i sophuset. Puh!


Tomrummet efter svartvinbärsbuskarna:


När jag kom hem planterade jag luktärter och bönor i balkonglådan på balkongen. De försådda luktärterna hade tyävrr inte klarat sig i balkonglådan så jag hoppas att de här nysådda tar sig.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: