Mias Oas

2012-06-09
19:08:34

120609 Kolonilotten
Vi skulle "bara" rensa en liten bit jordgubbsland idag. Vi är båda förkylda och har inte så mycket ork. Det blev betydligt mer jobb än planerat...
Jag hade tagit med ett gäng fröpåsar och lavendel som skulle planteras ut. Då måste man ju rensa jorden innan man sår och planterar... Sådde luktärter vid humleportalen och nattviol framför lupinerna vid cykelparkeringen. Lavendeln fick bo bredvid lupinerna. Flyttade lite penseer och violer som hade dykt upp i jordgubbslandet.
Ogräsrensning och plantering hade gott och väl räckt idag, men vi fick ett dåligt besked om våra svartvinbärsbuskar. En granne tittade på dem och konstaterade att buskarna hade fått kvalster, något som har drabbat fler svartvinbär på kolonin. Vi var nästan redo att packa ihop och åka hem för dagen, men vi uppbringade våra sista krafter för att klippa ner och gräva upp de tre buskarna. Två acv dem var dessutom väldigt stora med väl etablerade rötter. Klippte ner alltihop i små bitar, packade i plassäckar och slängde hemma i sophuset. Hade vi lagt dem på förbränningshögen så hade kvalstren spridit sig ännu mer.
Nåja, nu är det gjort i alla fall och imorgon ska vi gräva upp rötterna. Om det inte regnar. I så fall blir det en heldag i soffan framför någon bra tv-serie. :)
När jagvkom hem planterade jag luktärter och bönor i balkonglådan på balkongen. De försådda luktärterna klarade sig tyvärr inte i balkonglådan så jag hoppas att de här tar sig.
Foton kommer. Vi orkade inte fota idag.
Tack och hej, trevlig helg! :)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: