Mias Oas

2010-10-02
09:22:45

Vegetarisk lasagne
4 PORT, 225 °C, CA 30 MIN

9 lasagneplattor
2 gula lökar
1 stor morot
1 bit rotselleri, ca 100 g (jag brukar byta det mot broccoli)
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
salt, peppar
500 g keso
1 dl mjölk
2 dl riven ost

1. Skala lök, morot och rotselleri. Riv allt grovt.
2. Fräs grönsakerna i lite matfett 5-6 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, oregano och basilika. Låt puttra 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Rör ut keson med mjölken.
4. Smörj en ugnssäker form och bottna den med 3 lasagneplattor. Täck med 1/3 av grönsakssåsen och bred 1/3 av kesosåsen över. Täck med 3 nya plattor och upprepa med såserna tills allt är slut.
5. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: