Mias Oas

2010-10-02
09:24:20

Pasta med rostade grönsaker
4 PORTIONER, 225 °C, TILLAGNINGSTID CA 45 MIN

1 aubergine
ca 400 g zucchini
1 röd paprika
ca 250 g sötpotatis eller 3 medelstora potatisar
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
4 portioner pasta, t.ex snäckor eller penne
1 burk lätt créme fraiche
ca 2 msk grovkorning senap

1. Sätt ugnen på 225. Skär aubergine och zucchini i skivor eller strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala sötpotatisen eller borsta potatisen. Skär den i bitar. Finhacka löken.
2. Bred ut allt det skurna på en plåt, strö över vilöken och droppa över olja. Salta och peppra och bänd runt så alla grönsaker blir inoljade. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå tills grönsakerna börjar få färg och är mjuka, ca 30 minuter.
3. Koka pastan under tiden. Häll av vattnet.
4. Rör ut senapen i crème fraichen. Blanda crème fraiche, pasta och grönsakerna, antingen i pastagrytan eller på plåten. Servera i värmda djupa tallrikar.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: