Mias Oas

2010-08-29
11:29:12

Oskars äventyr

Oskar fixar internet
Oskar är inte bara katt, han är IT-tekniker också. :)

Måste berätta om Oskars äventyr igår! Han har varit deprimerad för att Bostaden har täckt för balkongen med presenning. Det är jättemörkt i lägenheten, och även om vi sätter upp innätningen på helgerna så att katterna kan vara ute, så kan de ändå inte se ut. Det råder ett evigt mörker i lägenheten i sommar. Oskar satt i köksfönstret istället och tittade ut, så jag fick idén att stoppa in honom i buren och och ta med honom på uteplatsen. Väl nere så ville han förstås ut ur buren, men det gick ju inte så jag tog in honom när han började yla för högt. 

Väl inne så föreslog Mikael att vi skulle testa igen att ta på honom sele. Har inte prövat sedan han var kattunge, men det gick bra den här gången! Vi stoppade in honom i buren med sele och allt och tog ut honom på uteplatsen. Han ville genast ut ur buren så vi öppnade dörren och swoosh! så var han ute. Lillpojken hade sån fart att han slet sig ur selen (vi hade tydligen spänt den för dåligt) och ylande rusade han iväg mot sista trappuppgången. Mikael sprang efter och jag sprang runt på utsidan för att möta honom med buren. Jag har varit dålig så jag har inte världens bästa kondis. 

Fram och tillbaka, fram och tillbaka sprang han! Jag ställde upp dörren till vår trappuppgång och en granne på bottenplan erbjöd sig släppa in honom i sin lägenhet om han sprang ditåt. Hela tiden sprang han in mot uteplatserna längs vägen och ylade som jag aldrig hört honom förut. Flera grannar dök upp och hjälpte till så han inte sprang ut på vägen utan höll sig mot huset. 

Till slut när Oskar hade tröttat ut både sig själv och oss sprang han in genom den öppna dörren i vår trappuppgång. Jag släppte bur och sele på marken, skyndade att stänga dörren och rusade efter. Han rejsade upp för trapporna och satte sig en våning under vår och vid dörren och ville bli insläppt. Han lyssnade inte när jag sa att vi faktiskt bor en våning högre upp, utan fortsatte yla: "Släpp in mig, släpp in mig!!!". Till slut hade han lugnat sig så pass att jag fick bära upp honom. Där fick han en massa mat, gos och fick sova med oss inatt. :) 

Jag tror att Oskar får förbli en innekatt till dess att vi har möjlighet att ta med honom till kolonilotten och har nätat in rejält! :)

Kommentarer:
#1: josefine

sv: tack :D

2010-08-29 @ 16:42:13
#2: josefine

sv: haha, vilken otur. stackars tjej!

2010-08-29 @ 16:43:03
#3: Maria

Jag är bara glad att han inte smet ut i vägen eller nåt... Puh!

2010-08-29 @ 17:27:05
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: